Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
NORDJYLLANDS POLITI:

Tungvognskontrol viser fortsat behov for et passende kontroltryk

Onsdag 24. maj 2023 kl: 15:03
Af: Redaktionen

Tungvognscenter Nord, der hører til under Nordjyllands Politi gennemførte tirsdag en større færdselskontrol på rastepladserne Pedersminde og Blankhøj ved Motorvej E45 vest for Aarhus. Under kontrollen, der begyndte klokken 9.00 og varede til klokken 15.00, standsede og kontrollerede politiet 108 køretøjer - heraf 48 udenlandske

Lederen af Tungvogncenter Nord, politikommissær Claus Kjær-Pedersen, peger på, at politiet havde fokus på køre- og hviletid samt fejl på kontrolapparatet - både i danske og udenlandske køretøjer og deres chauffører. Kontrollen foregik i samarbejde med en række andre myndigheder - Færdselsstyrelsen, Forsvaret, Fødevarestyrelsen, De Veterinære Myndigheder, Miljøstyrelsen, Arbejdstilsynet samt politiets bremseprøvestand fra Tungvognscenter Øst. 
 

Fra tirsdagens kontrol:
  • Fejl og mangler, der udløste synindkaldelser: Tre lastbiler og tre påhængskøretøj. Én enkelt lastbil fik kørselsforbud. Herudover forskellige andre fejl og mangler på flere køretøjer
  • Ét enkelt overlæs på en varebil samt kørsel uden førerret - også i varebil
  • Én enkelt overtrædelse af Godsloven
   
Claus Kjær-Pedersen oplyser, der til ovennævnte oversigt kommer resultater fra de andre myndigheders kontroller.


Kontrollen foregik nemlig i samarbejde med en stribe andre myndigheder: Færdselsstyrelsen, Forsvaret, Fødevarestyrelsen, De Veterinære Myndigheder, Miljøstyrelsen, Arbejdstilsynet samt politiets bremseprøvestand fra Tungvognscenter Øst. 

 
Claus Kjær-Pedersen fremhæver, at formålet med en sådan tungvognskontrol med så mange forskellige samarbejdspartnere er at kontrollere bredt i forhold til tung- og varevognstrafikken i Danmark. Kontrollen er målrettet føreren, køretøjerne samt køretøjernes belæsning med mere.


Ved en tungvognskontrol tjekker politiet og øvrige myndigheder typisk løn og ansættelsesforhold, om førerne har erhvervet og har medbragt de fornødne kørekort, beviser samt tilladelser m.m. i forbindelse med kørslen. Herudover kontrolleres om køretøjerne er i lovlig og forsvarlig stand. 


- Jeg er meget tilfreds med alles indsats under kontrollen. Vi kontrollede en del køretøjer, og resultaterne af disse kontroller viser desværre, at et passende kontroltryk på vejnettet fortsat er strengt nødvendigt, siger Claus Kjær-Pedersen, der bebuder, at man snart foretager fornyede kontroller.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram
- Politiet tilbageholdt lastbil i Kalundborg
- Havn på Djursland nåede rekordomsætning for femte år i træk
- En plus en plus en plus en - bliver et 34 meter langt vogntog
- Vognmand fra Brylle hentede påhængsvogn til veksellad i Hedensted
- Tysk-italiensk joint venture har fået ok fra konkurrencemyndighederne
- Green Truck Award endte igen hos Scania
- Forhandler af store og små køretøjer er tilfreds med 2023-resultatet
- Lastbilchauffør blev overfaldet af to mænd på rasteplads ved Holbæk
- 47 fik guldmedaljer ved DM i Skills 2024
- Chauffører underviser skolebørn i trafiksikkerhed
- Fredag 19. april 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst