Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Politiet tjekkede lastbiler på motorvej i Sønderjylland - og veje i nærheden

Fredag 22. september 2023 kl: 12:49
Af: Redaktionen

Onsdag i denne uge kontrollerede Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd og en række andre myndigheder flere lastbiler og andre tunge køretøjer på rastepladserne Ustrup V og Ustrup Ø ved Haderslev og på de nærliggende veje omkring motorvejsrastepladserne

Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd, der dækker et geografisk område dækker til tre politikredse - Fyns Politi, Syd- og Sønderjyllands Politi og Sydøstjyllands Politi - havde sat kontrolstederne op, kontrollerede i alt blev 178 køretøjer og skrev sager på 65 køretøjer/chauffører, hvoraf de 49 var udenlandske. 


Politiet peger på, at de hyppigste overtrædelser ved kontrollerne handlede om fejl/mangler på køretøjet, manglende betaling af vejbenyttelsesafgift, overtrædelse af køre/hviletidsforordningen, overtrædelser af bestemmelserne omkring transport af dyr og manglende tilladelser til godskørsel. 


Der blev også skrevet et mindre antal sager omkring manipulation, manglende registrering i IMI systemet, overtrædelser af ADR-bestemmelserne og for transport af affald. 


Bremsetjek udløste otte indkaldelser til syn
Under kontrollen tjekkede politiet også bremserne. Efter at have været på Sydøstjyllands Politis bremseprøvestand blev otte køretøjer indkaldt til syn - tre køretøjer havde så graverende fejl, at de fik fjernet nummerpladerne.


Under kontrollen på en af de omkringliggende veje standsede politiet en chauffør i et modulvogntog, der havde fundet vej uden for modulvogntogsnettet. 


Ved kontrollen deltog kontrollanter fra Skattestyrelsen, Fødevarestyrelsen, Miljøstyrelsen, Forsvaret, Toldstyrelsen, Færdselsstyrelsen, Trafikstyrelsen, Motorstyrelsen, Fiskeristyrelsen, Center mod menneskehandel ligesom Beredskabsstyrelsen bidrog med faciliteter til afholdelse af kontrollen. 


Internt fra politiet bidrog Tungvognscenter Øst, Syd- og Sønderjyllands færdselsafdeling, Den landsdækkende enhed for Dyrevelfærd og Tungvognskontrol og Rigspolitiets dokumentsektion og grænsekontrolenhed. 


Kontrollen havde også besøg af tysk politis kontrolenhed for tunge køretøjer, der havde ønsket at overvære dansk politis tilgang til opgaveløsningen. 




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- De fem svenske havne i EU's TEN-T net bevarer deres status
- EU's transportnetværk er blevet revideret
- Aarhus Havn får EU-støtte til etablering af landstrøm til containerskibe
- Færgerederi har fået ny administrerende direktør
- Maskintrailer skal køre nordenfjords - og andre steder
- Del af Limfjordshavn bliver midlertidigt militært område
- 2023-resultat hos blomstertransporttør blev 85 procent mindre end året før
- Transportkoncern opnåede et mindre bruttoresultat med øgede markedsandele
- Vognmand i Vamdrup valgte city gardintrailer med en enkelt aksel
- Spørgsmål om overimplemetering bliver afgjort efter sommerferien
- Beløbsgrænse spænder ben for danske transportvirksomheder
- EU har skærpet sanktionerne mod Rusland og Belarus

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst