Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
OPGØRELSE OVER FÆRGEPASSAGERER:

Færgerne nu på samme niveau som før corona

Fredag 9. september 2022 kl: 10:09
Share  


Af: Redaktionen

Passagertallene for de tre sommermåneder i år lå på samme niveau med de tilsvarende måneder i 2019. Tal fra passagerrederierne Molslinjen, Scandlines, DFDS og ForSea viser, at både antallet af passagerer og biler har ligget cirka på samme niveau som i sommeren fra 2019. Danske Rederier peger på, at tallene viser, at normaliteten er ved at indfinde sig igen efter to somre med restriktioner og hjælpepakker i de to corona-år, 2020 og 2021

- Det har været en stabil sommer med et passagerantal, som kan matche årene før corona. Vi har mærket tydeligt, at folk har haft brug for at rejse igen, og der har været god stemning og fyldte færger stort set hele sommeren, siger Jacob K. Clasen, der er viceadministrerende direktør i Danske Rederier med ansvar for Færgerederierne.


Der er forskelle på tværs af de enkelte ruter, men overordnet er antallet af passagerer tæt på det samme som i sommeren 2019. Nogle steder lidt over, andre steder lidt under.


Eksempelvis har rederiet ForSea, der sejler på overfarten mellem Helsingør og Helsingborg, denne sommer ikke haft flere gående passagerer siden 1998, og DFDS har haft langt flere biler og lastbiler med på København-Oslo og Frederikshavn-Oslo end i sommeren 2019.


Gennem corona-tiden var flere rederier nødt til at lægge færger op, da passagererne udeblev. Med sommerens trafiktal tror Danske Rederier på, at vi nu er tilbage i normal drift.


- Under pandemien sejlede mange færger primært med gods og fik vist, hvilken vigtig brik i transportkæderne, de også udgør. I sommer har færgerne så igen virkelig haft mulighed for at vise, hvordan de spiller en vigtig rolle i folks rejseplaner. Vi tror på, at vi nu er tilbage, hvor driften er normal, siger Jacob K. Clasen og fortsætter:


- Nu får vi en mere forudsigelig periode, hvor rederierne kan planlægge, som de plejer efter efterårsferie, juleferier, store rejseweekender osv. Det er svært at sammenligne sommeren med de to seneste somre, da nogle har været ramt af restriktioner, mens andre har haft gavn af ordninger med gratis færger. Derfor er det meget positivt at se, at vi nu ligger på niveauet for en normal sommer, som vi havde i 2019.


Selvom tallene fra færgerederierne kan hamle op med tiden før corona, er der i mellemtiden sket ting, så indtjeningen ikke nødvendigvis er fulgt med.


- De helt store verdensbegivenheder med krig i Ukraine, forsyningskrise og andre geopolitiske usikkerheder smitter også af på færgerne. Varer er dyrere at købe ind, og særligt brændstof er en meget stor post, og med de nuværende brændstofpriser kan indtjeningen ikke matche 2019, siger Jacob K. Clasen.


Interesserede kan læse Færgerederiernes Årsberetning 2022 her:
Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Færge- og fiskerihavn i nordvestvendsyssel bliver knudepunkt for lagring og udskibning af CO2
- City-trailer er hentet til Odense
- Lastbilforhandler og landevejstransportør tester brændstofforbruget ved varierende kørselsopgaver
- Klimaregulering af transportformer bør følges ad
- Elektrisk rugbrød er kåret som Årets Bil i Danmark 2023
- Priser på benzin of dieselolie så sådan ud 21. november
- Dieselolien har i snit kostet 15,64 kroner i 2022
- Elektrisk prototype kørte 475 kilometer på én opladning
- Gardintrailere efter en trækker er vejen frem for Esbjerg-virksomhed
- Tyve tog jernplader fra plads i Allerød
- Dynamiske skilte skal stoppe spøgelsesbilister ved Øresundsbron
- Lastbilsælger udvikler løsning til udvendig opbevaring af handsker og træsko

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst