Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Station i København skifter navn

Fredag 28. januar 2022 kl: 10:46
Share  


Af: Redaktionen

Ny Ellebjerg Station skal fremover hedde København Syd. Navneændringen sker i forbindelse med udviklingen af stationen fra et lokalt knudepunkt til et stort knudepunkt i Hovedstadsområdet

Ny Ellebjerg Station kommer i fremtiden til at være en af Danmarks største stationer med op mod 37.000 daglige på-, af- og omstigere. Med den nye rolle som et centralt knudepunkt i Hovedstadsområdet, hvor passagerer kan skifte mellem metro, landsdels- og regionaltrafik, S-tog og potentielt international trafik, er der behov for et nyt navn, som i højere grad symboliserer dette.


Partierne bag Infrastrukturplan 2035 har sammen afsat 2,6 millioner kroner til en navneændring. Det er nu besluttet, at stationen skal hedde København Syd. Midlerne går til at dække DSB’s og Banedanmarks udgifter til selve navneændringen, som kræver nye skilte, nye kort, opdatering af IT-systemer med mere.


Beslutningen om København Syd
Sidste forår afholdt transportminister Benny Engelbrecht (S) sammen med dagbladet Politiken en konkurrence, hvor avisens læsere blev opfordret til at komme med forslag til et nyt navn.


Det mest populære bud fra Politikens læserne på et nyt navn var København S, der fik 45 stemmer. Med navnændringen til København Syd bliver det tydeliggjort, at stationen i langt højere grad end i dag får en rolle som indgang til København for både regional- og landdelstrafikken og potentielt international togtrafik i fremtiden. Stationen bliver således et alternativ til Københavns Hovedbanegård for en række passagerer, som rejser ind, ud eller rundt i København.
Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Brinttanken kommer med lastbil
- Rejsepasset kommer med den første sommerdag
- Energiselskab har sat station nummer 80 på landkortet
- Svensk rederi har fået en kvinde på broen på en af sine største færger
- Dansk investeringsfællesskab skyder over en milliard kroner i klimavenlige tog i Storbritannien
- Busselskab fra Aarhus vinder Sikker Trafik Erhverv-prisen 2022
- Øresundsfærger sejler mere og mere bæredygtigt
- Fredag 13. maj 2022 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Chauffør i pirattaxi dansede med passageren
- Politikere kritiserer mangelfuldt nordisk transportsamarbejde
- Over 80 norske tankstationer er blevet en del af et skandinavisk net
- Trafikstyrelsen åbner pulje til grønne busser og grøn flextrafik

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst