Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Operatører på jernbanerne skal kunne gøres ansvarlige for ulykker

Mandag 29. november 2021 kl: 15:05
Share  


Af: Redaktionen

Transportminister Benny Engelbrecht (S) vil ændre den lovgivning, der omfatter godstransport på jernbanerne. Det sker med udgangspunkt i den ulykke, som 2. januar 2019 under et stormvejr kostede otte mennesker livet i et persontog på vej over Storebæltsbroen mod Sjælland. Kort før toget skulle køre ned i tunnellen, blev det ramt af en lastbiltrailer, som stormen havde løftet op, så den hang ud over siden på den lommevogn, den var lastet på i Taastrup, og som var en af de første i et modkørende godstog

De efterfølgende undersøgelser viste, at lastbiltraileren ikke var låst i lommevognens skammel og derfor kunne rive sig løs.


Selvom undersøgelserne viste, at den ikke var sikret, som den skulle, har det ikke været muligt at placere et ansvar for ulykken, da der umiddelbart ikke findes en bestemmelse i jernbaneloven, der dækker en situation som den, der førte til ulykken 2. januar 2019.


Her i efteråret har en af de pårørende til en af de omkomne haft et møde med transportminister Benny Engelbrecht (S). Det har ført til, at transportministeren vil have ændret lovgivningen, så det fremover bliver nemmere at straffe jernbaneoperatører, der ikke sikrer deres gods ordentligt.


Til dr.dk siger Benny Engelbrecht, at det er nødvendigt at gøre det tydeligt, at ansvaret for, at gods er korrekt monteret, ligger hos den, der opererer med godset. 


- Jeg kan med sikkerhed sige, at loven kommer til at blive tydeliggjort, loven kommer til at blive ændret, siger han ifølge dr.dk.


Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Venstre-politiker skal være direktør i transportorganisation
- Kran- og blokvognsfolk holder årsmøde
- Grundlægger af stor transportvirksomhed er død
- Tysk transportkoncern åbner nyt logistikcenter i Danmark
- Holstebro-vognmand valgte at få vogntog bygget op lokalt
- Kritik udløser øget tilsyn med jernbanetransport
- Rapport om løs sættevogn på banevogn er lagt frem
- Færdselskontrol udløste 40 sigtelser
- Havarikommission kritiserer baneoperatør og styrelse
- Gamle poppeltræerne må vige pladsen for nye og flere træer
- Tysk transport- og logistikvirksomhed udvider med nyt salgskontor i Norge
- Miljøkonsekvensrapport for udvidelse af Aarhus Havn er sendt i høring

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst