Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Offshore-rederier vælger Dannebrog

Mandag 29. november 2021 kl: 11:07
Af: Redaktionen

Mandag flager endnu to store offshore-skibe ind til dansk flag. Organisationen Danske Rederier peger på, at 86 procent af offshore-skibene fra danske rederier sejler under dansk flag

Danske Rederier har opgjort andelen af danskopererede offshore-skibe på dansk flag, og den ligger på 86 procent af den samlede danske offshore-flåde.


Mandag bliver der igen brug for Dannebrog, da rederiet Cadeler har besluttet at flage deres to store installationsskibe, »Wind Orca« og »Wind Osprey« ind til dansk flag.


- Danmark har som søfartsnation et rigtigt godt ry, og det vil vi gerne bakke fuldt op om. Vi vil gerne være med til at give dansk søfart en endnu stærkere stemme både internationalt og herhjemme. Det gælder på klimaområdet, men også om at sikre den fortsatte tilgang af dygtige medarbejdere, som bliver et vigtigt konkurrencevilkår i fremtiden. Vi glæder os derfor over, at alle skibe i den voksende Cadeler-flåde kommer under dansk flag, siger Mikkel Gleerup, der er administrerende direktør i rederiet Cadeler A/S, der har hovedsæde i København og har BW Wind Services Pte. Ltd. i Singapore, Swire Pacific Offshore Holdings Limited i Singapore og Handelsbanken Fonder AB i Sverige som de store aktionærer med sammen over 55 procent af aktierne.


I 2018 valgte Folketinget at inkludere opførsel af havvindmøller i de særlige sømands- og selskabsskatteordninger for skibsfarten. Det har gjort Dannebrog mere konkurrencedygtigt for offshore-branchen og er grunden til, at flere vælge at flage ind.


- Det danske flag er et stærkt flag, og rederierne vælger Dannebrog, fordi det signalerer kvalitet. Cadeler er i rivende udvikling med base på hovedkontoret i København, og jeg er enormt stolt over, at de nu også vælger at flage ind. Det gør kun Danmark endnu stærkere som søfartsnation, og styrker os yderligere på offshore vind, siger Anne H. Steffensen, der er administrerende direktør i Danske Rederier.


Cadeler har bestilt to skibe mere, som rederiet ligeledes forventer skal sejle på dansk flag. 


45 rederier er i dag helt eller delvist beskæftiget med havvind herhjemme. De er i hård konkurrence med rederier fra specielt Holland, Storbritannien og Norge, og konkurrencen bliver kun større i takt med, at markedet for havvind ser ud til at vokse markant i de kommende år.  


Mandag middag går flaget til tops på Cadeler's skib »Wind Orca«, som ligger ved Arieskaj i Esbjerg


I den anledning er Cadeler vært ved et arrangement, og hvor blandt andet Søfartsstyrelsens direktør, Andreas Nordseth, Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmusen (V) og repræsentanter fra organisationen Danske Rederier deltager.



Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks meldes døde
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Containerskib sejler bro ned
- Skibe, der transporterer offshore-personale, bliver omfattet af ny international sikkerhedsstandard
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- 31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kg kokain
- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst