Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Takografkort-området bliver digitaliseret

Onsdag 1. september 2021 kl: 16:00
Share  


Af: Redaktionen

Når Færdselsstyrelsen 1. oktober overtager en række opgaver fra politiet - eksempelvis ansøgninger og udstedelse af takografkort - bliver området digitaliseret, hvilket betyder, at virksomheder, værksteder og den enkelte chauffør får mulighed for at ansøge om sit nye virksomhedskort, værkstedskort eller førerkort digitalt

Branchen har længe og flere gange udtrykt ønske om digitalisering, så man slipper for at møde fysisk op - et ønske som Færdselsstyrelsen nu imødekommer.


Med digitaliseringen kan chauffører, virksomheder og værksteder ansøge om deres kort, hvor det passer dem og på alle tider af døgnet. Det gælder også for ansøgere med bopæl på Færøerne.
 

Færdselsstyrelsen er i gang med at udarbejde en vejledningsvideo til førerkortsansøgningen, hvor det fremgår, hvor nemt og hurtigt den digitale fremgangsmåde er. Der vil også komme mere information ud direkte til branchen og på Færdselsstyrelsens hjemmeside om, hvordan man søger.
 

Færdselsstyrelsen er opmærksom på, at nogle fortsat vil have et ønske om at kunne ansøge ved fysisk fremmøde. Derfor opretter styrelsen flere ekspeditionssteder, hvor man kan bestille kortene fysisk.
 

For at sikre bemanding og indretning af ekspeditionsstederne, så de i videst muligt omfang matcher de behov, der er hos branchen, har Færdselsstyrelsen før sommerferien forhørt sig til ønsker omkring åbningstider og i hvilken grad, man forventer at benytte de digitale ansøgningsmuligheder. Færdselsstyrelsen har fået mange gode input, som er blevet brugt i forbindelse med planlægningen.
 

Færdselsstyrelsen opretter tre ekspeditionssteder i Danmark, hvor man fortsat kan ansøge om kortene fysisk. De tre lokationer er Kolding, Aalborg og hovedstadsområdet.
 

Færdselsstyrelsen melder de tre adresser ud, når aftaler med udlejere er helt på plads.
 

De tre ekspeditionssteder, hvor man kan bestille takografkort ved fysisk fremmøde, får følgende åbningstider:
 
Mandag til onsdag: 
kl. 8.00-11.00 og 13.00-15.30

Torsdag:
kl.  9.00-11.00 og 13.00-17.00

Fredag: 
kl.  8.00-12.00

 
Lukkedage i forbindelse med overdragelsen
I forbindelse med ressortoverdragelsen vil der blive holdt enkelte lukkedage på ekspeditionsstederne i forbindelse med, at medarbejderne skal introduceres til nye it-systemer med mere. På dagene vil Færdselsstyrelsens telefoner også være lukkede. Det drejer sig om fredag 1. oktober 2021, mandag 4. oktober og tirsdag 5. oktober 2021.
 

Man kan under alle omstændigheder søge digitalt fra fredag 1. oktober 2021, og Færdselsstyrelsens medarbejdere vil påbegynde sagsbehandlingen af de digitale ansøgninger fra mandag 4. oktober.
Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Godstransporten over Øresundsbron nåede nye højder
- Transportmand skifter karriere - skal til at bruge en hammer
- Det er er i orden at lade arbejdsmarkedets parter stå for kontrollen
- Transportør med franchisetagere som chauffører fortsætter med at køre mad ud i København
- Direktør for brancheorganisation på transportområdet siger farvel
- Tysk transport- og logistikkoncern tager gas på dieselbiler i Finland
- Der er et presserende behov for flere lastbil-rastepladser
- Transportkoncern sætter flere biogaslastbiler ind i Danmark
- Medarbejdere hos tankvognsproducent cykler mere
- Færdselsstyrelsen lægger nye fortolkningsbidrag til køre- og hviletidsområdet frem på nettet
- Tyske lastbiler kører nu og i fremtiden
- Dagligvarerne kommer med elektriske biler

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst