Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Færre biler på vejene giver færre trafikulykker - og dermed færre døde

Tirsdag 4. maj 2021 kl: 10:56
Share  


Af: Redaktionen

Der var 22 dræbte i trafikken i årets første tre måneder. Det er et fald på over 40 procent i forhold til første kvartal 2020.Det store fald hænger sandsynligvis ammen med coronanedlukningen, hvor mange har været hjemsendt eller arbejdet hjemme. Trafiktallene viser også, at der var været mellem 20 og 30 procent færre biler på vejene i årets første tre måneder

- Selvom 22 har mistet livet i trafikken i årets første kvartal, er det trods alt en glædelig nyhed, at der er langt færre trafikdræbte i år end de forrige år. Det er oplagt, at det store fald har en sammenhæng med coronasituationen. Flere biler på vejene betyder desværre også flere trafikuheld, og jeg håber derfor, at passagererne på sigt vender tilbage til den kollektive transport i takt med genåbningen af samfundet, siger transportminister Benny Engelbrecht (S).


Der var 37, der mistede livet i trafikken i første kvartal af 2020. I de seneste år er det 2017, som har toppet statistikken med 47 trafikdræbte på årets første tre måneder.


Antallet af tilskadekomne ved trafikuheld er også faldet. I januar, februar og marts i år var der i alt 444 tilskadekomne ifølge Vejdirektoratets foreløbige tal. Det er et fald på 26 procent i forhold til samme periode i 2020, hvor 601 kom til skade. 2019 var året, hvor flest kom til skade i årets første tre måneder, hvor 695 kom til skade i trafikken.


Siden årsskiftet har trafikken på vejene været stigende, selvom antallet af biler har ligget langt under niveauet fra de forrige år. I januar 2021 var der cirka 30 procent færre biler på vejene i forhold til samme måned i 2020. I februar, hvor der var vinterferie og de mindste skolebørn kom tilbage i skole, var der cirka 25 procent færre biler. I takt med den løbende genåbning er antallet af biler på vejnettet også steget, og i marts var der cirka 20 procent færre biler i forhold til en lignende periode, hvor landet ikke var delvist lukket ned.


Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Korsør-vognmand kører med dobbeltdæk i nedbyggede trailere
- Truck-center får ny direktør
- Vognmand i Greve får sidste del af ordre
- Vejtransportorganisation har flere modulvogntog på det europæiske vejnet på ønskesedlen
- Transportorganisation genvalgte formand
- International vejtransport-organisation havde citylogistik på dagsordenen
- Nye faciliteter og havneudvikling med bæredygtigt mål skal ruste havn til fremtiden
- Årets første fire måneder ligger over samme periode sidste år
- 324 nye lastbiler over 16 ton blev registreret i april
- Lastbilbestanden er vokset i den tunge ende siden årsskiftet
- Vognmand i Nørresundby kører ud med nyt vogntog
- Facebook-gruppe samler ind til de tre involverede

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst