Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Borgmestre ønsker sig udbyggede veje på Djursland

Fredag 16. april 2021 kl: 11:27
Share  


Af: Redaktionen

Borgmestrene i Aarhus, Syddjurs og Norddjurs Kommuner påpeger i en direkte henvendelse til transportminister Benny Engelbrecht (S), at de mangler en bedre vejforbindelse til Grenaa og Grenaa Havn i S-Regeringens udspil til infrastrukturen i Danmark

- Jeg mener, at trafikforliget også må indeholde forbedringer på vejnettet fra Aarhus Lufthavn og til Grenaa. Derfor har jeg peget på en motorvej, siger borgmester i Norddjurs Kommune Jan Petersen (S), der fortsætter: 


- Som snart den eneste større havn i Danmark med stigende trafik og en færgeforbindelse mellem Danmark og det sydlige Sverige er det ganske enkelt ikke acceptabelt, at infrastrukturen til Grenaa Havn ikke forbedres. Udover, at det stiller Grenaa Havn ringere end de øvrige større danske havne, så er den nye færgeforbindelse mellem Grenaa og Halmstad en væsentlig og vigtig nyskabelse i det skandinaviske forsyningsnet og den østjyske infrastruktur. Desuden vil der givet være betydelige klimagevinster ved at investere i strækningen. Derfor må forbindelsen til Grenaa på forhandlingsbordet, og det forventer jeg, at ministeren og forligspartierne ser positivt på.


Borgmester i Aarhus Kommune Jakob Bundsgaard (S) der er enig med sin borgmester-kollegaog peger på, at Aarhus Kommune fra starten støttet en forbedring af infrastrukturen til Grenaa. 


- Vi var fra starten enige i, at de nødvendige forbedringer til Aarhus Lufthavn, som er med i udspillet, ikke stoppede ved lufthavnen. Vi skal helt til Grenaa og for Østjylland har det store perspektiver, at vi fra Grenaa Havn har en direkte adgang til det sydlige Sverige via færgeruten til Halmstad. Det skal understøttes af de nødvendige statslige investeringer i vejnettet, siger Jakob Bundsgaard.
I Syddjurs Kommune er der også opbakning. Her fremhæver borgmester Ole Bollesen (S), at han selvfølgelig er glad for, at der i regeringsudspillet er afsat penge til forbedringer af infrastrukturen frem til Aarhus Lufthavn. 


- Men det er ikke nok for Syddjurs Kommune, og netop færgeruten fra Grenaa til Halmstad vil betyde ekstra tung trafik igennem Tirstrup. Vi får også øget turisme fra Halmstadforbindelsen både på hele Djursland og i det øvrige Østjylland. Arbejdspladserne på Grenaa Havn, der jo er i markant vækst, har stor betydning for Syddjurs. Også derfor må Grenaa Havn nu ligestilles infrastrukturmæssigt med de øvrige større danske havne, siger Ole Bollesen.
De tre borgmestre peger på, at der i udspillet er afsat en forhandlingsreserve på godt 10 milliarder kroner, og at der i øvrigt i udspillet lægges vægt på bedre adgangsveje til de danske havne. De er opmærksomme på, at vejen til forbedringer af infrastrukturen til Grenaa går via en forundersøgelse og peger samtidig på, at der også skal afsættes midler til at realisere selve anlægget.
Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Korsør-vognmand kører med dobbeltdæk i nedbyggede trailere
- Truck-center får ny direktør
- Vognmand i Greve får sidste del af ordre
- Vejtransportorganisation har flere modulvogntog på det europæiske vejnet på ønskesedlen
- Transportorganisation genvalgte formand
- International vejtransport-organisation havde citylogistik på dagsordenen
- Nye faciliteter og havneudvikling med bæredygtigt mål skal ruste havn til fremtiden
- Årets første fire måneder ligger over samme periode sidste år
- 324 nye lastbiler over 16 ton blev registreret i april
- Lastbilbestanden er vokset i den tunge ende siden årsskiftet
- Vognmand i Nørresundby kører ud med nyt vogntog
- Facebook-gruppe samler ind til de tre involverede

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst