Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Jyllands nordligste havn får landstrømsanlæg

Onsdag 14. april 2021 kl: 12:42
Share  


Af: Redaktionen

Skagen Havn har valgt ingeniør-virksomheden PowerCon, der har hovedsæde i Hadsund, til etablering af landstrøm op havnen, efter at opgaven har været i udbud. Udbuddet af landstrømsanlæg er en udløber af Skagen Havns nyligt offentliggjorte bæredygtighedsstrategi, hvor et af initiativerne er landstrøm til større skibe, så udledningen af støj, røg og og CO2 fra de skibe, der ligger til kaj i havnen, kan bringes ned

Ved at tilbyde skibene landstrøm, som alternativ til deres dieselgeneratorer, vil man ifølge Skagen Havn kunne reducere udledningen af CO2 markant. Samtidigt vil det også betyde en kraftig reduktion i dieselrelateret støj.


Landstrømsanlægget bygges med fem kajtavler, hver med to udtag. De i alt 10 350 A-udtag opbygges med hver deres spændings- og frekvensomformer, hvilket gør det muligt at forsyne 10 skibe med forskellige spændingsniveauer og frekvenser, uafhængigt af hinanden. 


Hvert udtag kan levere spændinger fra 400 V til 690 V med 50Hz eller 60Hz. Skal et skib bruge mere end 350A, kan op til 4 stik synkroniseres. Det hele kan kobles til og styres af kunden via trykfølsomme skærme i landstrømstavlerne. Det nye landstrømsanlæg bliver således Danmarks første og mest ambitiøse i forhold til tilslutningsfleksibiliteten.


Hos PowerCon er man stolte over at blive valgt som leverandør. 


- I PowerCon glæder vi os over landstrømsprojektets høje ambitionsniveau, og Skagen Havn skal roses for at gå forrest på vejen mod at gøre skibstrafikken grønnere. Produktionen af selve anlægget startes op med det samme, og vi ser frem til at kunne installere anlægget henover sommeren, siger direktør og partner Peter C. Knudsen.


Ved Skagen Havn ser man frem til samarbejdet med PowerCon.


- Udover at en udvidelse af vores landsstrømsanlæg vil have en positiv effekt på klimaet, vil det ligeledes afføde en række positive afledte effekter. Dét, at vi får flere skibe til at konvertere fra dieselmotorer til landstrøm, vil blandt andet resultere i en betydelig støjreduktion, samt højne luftkvaliteten i nærområdet, siger havnedirektør Willy B. Hansen.


Skagen Havn forventer at kunne tage det nye landstrømsanlæg i brug fra oktober 2021.


Landstrømsanlægsprojektet er støttet af EU Interreg projektet SETS II, som arbejder for at udbrede elektrificeringen af havne i Kattegat- og Skagerrakområdet.


PowerCon har hjemsted i Hadsund og har specialiseret sig inden for omformning af vindenergi, så den svinger sammen med det eksisterende el-net - og el-installationer. 
Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Branden på færgen »Scandinavian Star« skal undersøges endnu en gang
- Giv vacciner til Indien og indiske søfolk
- Dansk skibsfarten har haft medvind i første kvartal
- Nye faciliteter og havneudvikling med bæredygtigt mål skal ruste havn til fremtiden
- Corona-situationer i Indien påvirker handelsvejene
- Udslipstracker viser den faktiske udledning ned på TEU-niveau
- Ny fond skal støtte søfolk, der er hårdt ramt af corona-tiden
- Indsatsen mod corona-spredning kostede arbejdspladser hos rederierne
- - Det er godt med grøn pulje til danske færger
- Færgerederi har fået flere bookninger
- Djurslands største havn sætter stikket i og kører med el-kran
- CO2-regulering bør kunne ske på flådeniveau

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst