Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Stor busoperatør løftede resultatet med øget indtjening

Fredag 31. maj 2024 kl: 10:50
Af: Redaktionen

Danmarks største private busselskab, Vikingbus, forbedrede indtjeningen i 2023, hvor selskabet styrkede sin markedsposition gennem vækst i omsætningen, forbedringer i indtjeningen og store investeringer i flere el-busser samt nye IT- og driftssystemer

I et normaliseret markedsmiljø øgede Vikingbus omsætningen og forbedrede indtjeningen sammenlignet med 2022. Omsætningen steg med 6,8 procent og rundede 1,2 milliarder kroner sidste år.
 

2023 var på mange måder var et banebrydende år for Vikingbus, der vandt en række udbud på rutebus- og minibuskørsel, ligesom man foretog store investeringer i nye el-busser samt nye IT- og driftssystemer, der skal forbedre konkurrenceevnen og styrke kundeoplevelsen i fremtiden.
 

På trods af store engangsomkostninger til starten af nye kontrakter og investeringer i optimering af forretningen, øgede virksomheden sin driftsrentabilitet med 278,7 procent i 2023 sammenlignet med 2022. Det såkaldte EBITDA-resultat - Earnings Before Interest Taxes Depreciation and Amortization - indtjening før renter, skatter, afskrivninger og amortisering - rundede 116 millioner kroner , hvilket var en forbedring på knap 75 millioner kroner i forhold til 2022. 


I Vikingbus' ledelse peger man på, at væksten blandt andet kan tilskrives driftsforbedringer, strategiske investeringer og en endnu mere kundefokuseret organisation, der har øget effektiviteten og reduceret omkostningerne betydeligt.


- Resultaterne fra 2023 demonstrerer Vikingbus’ evne til at vinde markedsandele i et udfordrende marked gennem fokuserede indsatsområder og en meget kundefokuseret organisation. Vores tilpasning af virksomheden og markante investeringer har betalt sig, og vi er stolte af forbedringen af vores økonomiske udvikling, selvom jeg er overbevist om, at vi vil sikre yderligere forbedringer i de kommende år, siger Thomas Wandahl, administrerende direktør for Vikingbus.
 

Grøn omstilling i forfronten
Det er ikke kun Vikingbus’ økonomi, der blev forbedret i 2023. Virksomheden fortsætter med investeringer i ny teknologi og grønne løsninger i den danske transportbranche. I løbet af det seneste år har Vikingbus investeret betydeligt i elektrificering af flåden, hvilket omfatter investeringen i de første el-busser til turistkørsel i Danmark. Busserne er en del af et et investeringsprogram, hvor der er bestilt yderligere el-busser til levering i 2025. Samtidig indgik Vikingbus i løbet af året blandt andet en længere kontrakt med Movia, der inkluderer indsættelsen af 26 eldrevne rutebusser.


- I 2023 satte vi nye standarder for den grønne omstilling. Men vi er kun lige begyndt, og vores markante investeringer i el-drevne busser og ladeinfrastruktur afspejler vores engagement i at fortsætte den positive udvikling og udvide vores flåde af grønne transportløsninger sammen med vores ambitiøse offentlige og private kunder, siger Thomas Wandahl og fortsætter:


- Ved udgangen af 2023 kørte 12 procent af vores samlede flåde på ren el, hvilket svarer til 116 eldrevne køretøjer i koncernen. De eldrevne busser giver store CO2-besparelser, så dette er et særdeles vigtigt skridt på vejen for at fremme miljøvenlig persontransport.


Ud over de økonomiske fremskridt og miljøinitiativer har Vikingbus også gjort fremskridt i sin interne politik for mangfoldighed og inklusion - specielt inden for ledelsesstrukturen. Med en fortsat indsats for at forbedre kønsbalancen har Vikingbus sat mål om at øge andelen af kvinder i ledende positioner og i bestyrelsen.
 
- Vores dedikation til mangfoldighed, ligestilling og miljøansvar er kernen i Vikingbus' mission. Vi tror på, at vores ansvar går ud over transport  vi er her for at skabe varige forandringer og sætte nye standarder for hele branchen, påpeger Thomas Wandahl.


Udvalgte nøgletal fra Vikingbus’ årsregnskab:

I 1.000 kroner

2023

2022

Nettoomsætning

1.233.200

1.216.623

EBITDA

116.693

40.494

Årets resultat

-17.515

-68.665


(Kilde: Vikingbus)Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skåne får regionale el-busser
- Regeringen har lagt retningen for fremtidens erhvervsliv
- Fyn får højfrekvent busnet
- El-færgeprojekt blev dyrere - byråd skal tage stilling til alternativ finansiering
- Personbiltrafikken over broerne steg - lastbiltrafikken faldt
- Kong Frederik X indviede det første tunnelelement til Femern-forbindelsen
- Otte projekter skal øge trafiksikkerheden
- Togene kører med flere erhvervsrejsende
- Stort trafikknudepunkt og ladepark ved Aalborg er klar til brug
- Færre unge mistede livet i trafikken
- Fredag 14. juni 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Lufthavnen ved Aalborg oplevede stigende passagertal i maj

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst