Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Transportvirksomhed i Kolding har betalt bøde på 1,2 millioner kroner

Fredag 28. april 2023 kl: 13:41
Af: Redaktionen

En politiaktion med omkring 74 betjente natten til mandag 5. september sidste år er endt med en bøde på 1,2 millioner kroner til en transportvirksomhed i Kolding og en bøde på 750.000 kroner til et polsk selskab, der har tætte forbindelser til Koldingvirksomheden

Natten til mandag 5. september sidste år stod omkring 75 betjente fra Sydøstjyllands Politi klar til en politiaktion mod en større transportvirksomhed i Kolding-området. Aktionen blev gennemført på baggrund af et tip om, at en polsk virksomhed med tætte forbindelser til virksomheden i Kolding-området skulle udføre ulovlig cabotagekørsel.


I løbet af natten blev ransagede politiet omkring 100 lastbiler, der holdt ved virksomheden. Derudover ransagede politiet virksomhedens lokaler samt yderligere lokaliteter, som virksomheden havde rådighed over.


Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd, oplyser, at adskillige chauffører afholdt deres regulære ugehvil i køretøjerne på pladserne omkring den danske virksomhed.


Ved aktionen blev der gennemgået oplysninger fra lastbiler og chaufførernes førerkort, så det kunne klarlægges, hvem der var i gang med at afholde et regulært ugehvil. Det blev sammenholdt med de observationer, der var foretaget hen over weekenden af Tungvognscenter Syd.


Aktionen viste, at omkring 50 chauffører var i gang med at afholde regulære ugehvil i køretøjerne, ligesom der blev fundet flere overtrædelser af reglerne om cabotagekørsel. 


Den polske virksomhed med tætte forbindelser til den danske, stillede ved kontrollens afslutning en sikkerhed på omkring 1 million danske kroner.


Politiet vurderede, at den danske virksomhed havde medvirket til den polske virksomheds overtrædelser på grund af den tætte sammenhæng imellem de to selskaber, der er en del af samme koncern.


Politiet oplyser fredag, at sagen har fundet sin afslutning, da begge virksomheder har valgt udenretligt at vedtage bøder for forholdene.


Den danske virksomhed har vedtaget en bøde på 1.200.000 kroner.


Den polske virksomhed har vedtaget en bøde på 750.000 kroner


Hver chauffør, der opholdt sig i køretøjet i forbindelse med deres regulære ugehvil, modtager en bøde på 10.000 kroner.
 

I forbindelse med politiaktionen natten til mandag 5. september sidste år skrev vi her på transportnyhederne.dk følgende artikel:





Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Udlejningsfirma har fået de første tre ud af ti
- Entreprenørvirksomhed overførte tre-akslet kærre til Østhimmerland
- Knap 68 procent var fra Sverige - flest fra det østlige
- Transportkoncern vil have flere kvinder i de øverste ledelseslag
- Taastrup-virksomhed er end i Sø- og Handelsrettens skifteret
- Transportudvalget endevendte endnu en gang en tredie Limfjordsforbindelse
- Skifteret genoptager bobehandling af konkursbo efter pakkeservice-firma
- Fragtmandsfirma fragter fragten i ny FM'er
- Transportvirksomhed i Nordsjælland fik to franske på fjorten dage
- Tip-kasse på ny fire-akslet trailer er opbygget med forstærkede alu-planker
- Rederikoncern fragtede mere gods og flere passagerer i april
- Aalborg-virksomhed kører ud med syv-akslet vogntog

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst