Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Transportsektoren i Herning diskuterer grøn omstilling

Onsdag 6. oktober 2021 kl: 12:50
Share  


Af: Redaktionen

Herning Kommune og en stor gruppe lokale repræsentanter fra transportsektoren er i gang med at diskutere lokale tiltag, som kan være med til at bringe CO2-udledningerne ned. Omstillingen i Herning-området er allerede i gang - blandt andet kører bybusserne nu på el i stedet for diesel - det samme gør en del af renovationsbilerne

- Vi er i fuld gang, men vi er slet ikke færdige med den grønne omstilling. Vi kigger løbende på transportområdet og en række andre områder. Klimaudfordringen kræver, at vi har fokus på både kommunens egne aktiviteter, men vi vil også gerne i dialog med eksterne parter om fremtidens klimamål og konkrete handlinger lokalt her i Herning, siger udvalgsformand for Teknik og Miljø, Joan Hansen (V), der i 2009 solgte den sidste bil i Vognmandsfirmaet Hans Hansen ApS i Herning for at fokusere på politik.


For nyligt mødtes en række af kommunens medarbejdere og politikere med en stor gruppe lokale repræsentanter fra transportsektoren for at diskutere udfordringer og muligheder i den grønne omstilling.
Som en del af klimaprojektet DK2020 skal Herning Kommune - i samarbejde med lokale interesser og aktører - skabe en klimahandlingsplan, som viser vejen til en klimaneutral kommune senest i 2050.


- I Herning Kommune har vi en god infrastruktur, og vi har mange virksomheder, der arbejder inden for transportsektoren med for eksempel fragtkørsel. Hvis vi kan udvikle nogle lokale grønne løsninger og tiltag lokalt, og derved måske skabe nogle synergier på tværs af transportområdet, så vil det gavne det samlede klimaregnskab her i Herning Kommune, siger klimakoordinator Pernille Hagen fra Herning Kommune.


På mødet blev det blandt andet diskuteret, om der er grobund for samarbejder lokalt om samlæsning af varebiler for at sikre, at ingen halvtomme biler kører på vejene. Ligeledes blev grønne brændstoftyper diskuteret. For eksempel muligheden for kørsel med lastbiler på el og biogas.


Blandt deltagerne til mødet var også lokale virksomheder, som allerede investerer i mere miljøvenlige løsninger for transport af tung last.


- For eksempel har vi investeret i en lastbil, som kører på biogas og derfor er 100 procent CO2-neutral. Men problemet er, at vi ikke kan få den tanket her i nærheden. Så som det er i dag, vil det blive en underskudsforretning for os at køre med den i Herning, siger Simon Jørgensen fra HV-transport og fortsætter:


- Vi og resten af transportbranchen vil virkelig gerne den grønne omstilling. Og vores kunder efterspørger grønne transportløsninger. Men mulighederne er der ikke endnu, så det kræver, at vi er nødt til at turde og investere i det her. Både som stat, kommune og som virksomhed. Så vi kan komme helt frem på det her område,.


Udvalgsformand Joan Hansen forstår nødvendigheden af at infrastrukturen bliver udbygget.


- Det er vigtigt, at man skal kunne tanke de grønne brændstoffer lokalt. Og det kræver jo, at nogen vil lave et tankanlæg. Og at vi som kommune giver de tilladelser, som der skal til. Og det kan jeg godt se gode takter i, siger Joan Hansen.


Herning Kommunes klimahandlingsplanen skal være klar i oktober 2022.


Fakta om klima-planer:
  • DK2020 er et nationalt klimaprojektet, hvor landets kommuner laver lokale klimahandlingsplaner
  • 94 danske kommuner er i dag med i DK2020-samarbejdet. Derudover har Københavns Kommune som medlem af det internationale bynetværk C40 allerede udarbejdet en klimahandlingsplan
  • I klimaprojektet DK2020 udpeger kommunerne alle væsentlige kilder til drivhusgasudledning lokalt, og laver - i samarbejde med aktørerne - en klar plan for, hvordan de håndteres


Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Anlæg omdanner energi fra vind til energi i brint - og vinder bæredygtighedspris
- Leveringssikkerhed og kvalitet er nøglen til succes
- EU-Kommissionen undersøger postkompensation på 224 millioner kroner i 2020
- Fransk bil til varer- og personer får brint-elektrisk drivline
- Det haster med national Power-to-X-strategi
- Trepartsaftale om voksen- og efteruddannelse bliver forlænget et år
- Fredag 15. oktober 2021 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Vrede over vejarbejde var vejen til vold
- Postbiler på klippeø bliver elektriske
- CFO-en er rullet ind fra Rumænien
- Store fangstredskaber til store fiskefartøjer kræver en stor lastbil med kran
- Klimaneutrale lastbiler kræver store investeringer, som virksomhederne ikke kan løfte alene

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst