Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Stor havn i Østjylland sætter omsætningsrekord

Torsdag 3. december 2020 kl: 09:59
Share  


Af: Redaktionen

På trods af corona-tidens restriktioner og begrænsninger, der har påvirket verdenshandlen i negativ retning i 2020, kan Aarhus Havn konstatere, at havnens containeromsætning torsdag - efter 11 måneder og tre dage - vil sætte ny Danmarksrekord i håndtering af containere

- I dag løftes container nummer 574.747 over kaj, og det er det største antal i Danmark nogensinde. Dermed slår vi vores egen rekord fra sidste år. Men det betyder samtidig, at alt hvad vi omsætter resten af året, er lig med årets vækst, og det synes jeg er ganske flot i en tid med svag verdensøkonomi, siger havnedirektør Thomas Haber Borch fra Aarhus Havn.


Han peger på, at Aarhus Havns største konkurrent syd for grænsen - havnen i Hamburg - kom ud af første halvår 2020 med et fald i containeromsætningen på 12 procent, hvilket for alvor sætter rekorden og den stigende omsætning i Aarhus i perspektiv.  


En af forklaringerne på den markante fremgang i containeromsætningen på Aarhus havn er en stigende eksport af svinekød til det asiatiske marked - herunder Kina, hvor der i de seneste år er sket en reduktion i landets egen produktion af svinekød på grund af afrikansk svinepest. Men faktisk er det ikke bare eksporten af containere, der er steget i Aarhus, men også importen.


- Jeg vil gerne erkende, at det ikke var vores forventning, at vi I år både skulle sætte rekord i antallet af importerede og eksporterede containere. Især ikke, når vi skeler til, hvad der sker i nogle af de øvrige havne i Europa. Men vi glæder os naturligvis over, at det ser ud som om, at dele af dansk erhvervsliv har det godt trods krisen, og at de vælger Aarhus Havn som deres foretrukne ind- og udskibningshavn, siger Thomas Haber Borch.


I forvejen er Aarhus Havn landets absolut største containerhavn med en markedsandel på godt 65 proent af de containere, der omsættes i Danmark. Og rekorden på 574.747 containere, som er sat i dag, betyder, at der i gennemsnit løftes over én container over kaj hvert eneste minut året rundt i Aarhus Havn.


Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Havarikommission advarer mod lås på lommevogne
- Fire mænd har fået lange fængselsdomme
- Materiel-udlejer har taget to af de lange
- Benzin- og olieselskab kører ud med ny tre-akslet trækker
- 85 procent af arbejdet på kanal-skib er færdigt
- Politiet på Fyn gentog varebilkontrol - med samme resultat
- Danske lastbiler under transit er undtaget fra svenske covid-restriktioner
- Udenlandske chauffører er undtaget
- Vognmand og chauffør idømt 260.000 kroner i bøde
- Brint en lovende energibærer
- Bagtipkærren er tre-akslet og har to tårne
- Tysk transportkoncern melder sig ind i lobby for brint-forkæmpere

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst