Klik venligst

Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Tyskland indfører nye rejserestriktioner mod rejsende fra dele af Danmark

Torsdag 24. september 2020 kl: 11:11
Share  


Af: Redaktionen

Borgere fra Region Hovedstaden skal i karantæne i 14 dage, hvis de rejser til Tyskland. Rejserestriktionerne gælder borgere med bopæl i Region Hovedstaden og betyder, at hvis borgere fra området vil rejse til Tyskland, skal de i 14 dages karantæne - medmindre de kan fremvise en højest 48 timer gammel negativ COVID-19-test ved indrejsen

Dansk Industri, DI, kalder det for dybt bekymrende og peger på, at restriktionerne øger behovet for større testkapacitet i Danmark. I de seneste dage har antallet af corona-test ligger på over 50.000. I begyndelsen af corona-tiden i foråret lå antallet på omkring 1.000


De tyske myndigheder har pr. 23. september indført rejserestriktioner for både danske turister og erhvervsrejsende. Foreløbig gælder restriktionerne kun danskere med bopæl i Region Hovedstaden, og de betyder, at rejsende til Tyskland skal i 14 dages karantæne – medmindre de kan fremvise en højest 48 timer gammel negativ COVID-19 test ved indrejse.


Branchedirektør Michael Svane, DI Transport, vurderer, at der kan komme yderligere stramninger fra tysk side omkring 1. oktober.


- Der er brug for, at vi fra dansk side skruer op for testkapaciteten, så virksomheder og medarbejdere frem til 1. oktober har hurtig adgang til at kunne få taget en test, så de kan påvise en negativ test, når de rejser ind i Tyskland, siger Michael Svane.


Ifølge branchedirektøren er de tyske rejserestriktioner meget bekymrende.


- Det er en af de mest restriktive tilgange, vi har set på europæisk niveau. Særligt alvorligt er det, at restriktionerne også gælder erhvervsrejsende, så det bliver vanskeligere for danske virksomheder og deres medarbejdere at besøge kunder og samarbejdspartnere på hele det tyske marked, siger Michael Svane.


Han mener derfor, der er brug for en yderligere indsats.


- Der er et massivt behov for en fælles europæisk tilgang i håndteringen af covid-19 og rejserestriktioner, så vi på alle leder og kanter gør, hvad vi kan for at opretholde mobiliteten i Europa - ikke mindst for de erhvervsrejsende og varetransporten, siger Michael Svane.


Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- EU-Kommissionen bør hurtigt komme med en beredskabsplan for godstransporten
- Kravet vil forsætte året ud - og sikkert længere
- Fredag 23. oktober 2020 ligger brændstofpriserne på følgende niveau
- Rederikoncern skruer op for forventningen til 2020
- Ny terminal og adgangsvej står klar til færgerne over Kattegat
- Brotrafikken fik et højdepunkt i efteråresferie
- Det er sundere at cykle end hidtil antaget
- Færgekunder får rabatter udbetalt
- Norsk færgerederi skærer ned på grund af corona-restriktioner
- Analyse af Sjællands Odde-Jylland korridorer er gennemført
- Normal-tiden kommer tilbage natten til søndag
- Lyntog stopper kun i Odense på vejen mellem Aarhus og København

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst