Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
DOM I SAG FRA 2021:

Chauffør dømt for mangler på studenter-lastbil

Mandag 3. juni 2024 kl: 11:31
Af: Redaktionen

Tilbage i 2021 kontrollerede betjente fra Tungvognscenter Øst under Midt- og Vestsjællands Politi en lastbil, der kørte med studenter ved Greve. Kontrollen viste, at siddepladserne ikke var gjort fast til lastbilens lad. Derfor besluttede politiet, at kørslen med studenterne skulle stoppe

Chaufføren valgte at køre tilbage til transportvirksomheden og få fastgjort de paller, som udgjorde siddepladserne, så kørslen med de nybagte studenter kunne genoptages.


Forholdene blev anset som sikkerhedskritiske fejl, idet siddepladserne ikke var fastgjort til lastbilen og dermed kunne glide rundt på lastbilens lad.


Ifølge erklæring fra bilinspektøren ville der ved en undvigemanøvre være nærliggende risiko for, at siddepladserne kunne forskydes til siden på lastbilens lad med fare for, at passagererne ville få deres fødder og ben i klemme mellem pallerne og lastbilens sider.


Sagen er blevet afgjort ved Retten i Roskilde, hvor føreren blev idømt for sikkerhedskritisk fejl på lastbilen. Han blev desuden dømt for andre overtrædelser af færdselslovgivningen, som ikke havde med studenterkørslen at gøre. Han fik frakendt førerretten ubetinget i seks måneder samt en bøde.


Politiet er klar over, at man netop nu er ved at gøre lastbiler klar til dette års studenterkørsel, og opfordrer både vognmænd og chauffører om, at huske på færdselssikkerheden og sikre at indretning og kørslen sker på en sikker og forsvarlig måde.


Tungvognscenter Øst vil igen i år være på vejene for at lave målrettet kontrol af eksamenskøretøjerne og for at sikre at studenterne får en god og sikker dag. 




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- De fem svenske havne i EU's TEN-T net bevarer deres status
- EU's transportnetværk er blevet revideret
- Aarhus Havn får EU-støtte til etablering af landstrøm til containerskibe
- Færgerederi har fået ny administrerende direktør
- Maskintrailer skal køre nordenfjords - og andre steder
- Del af Limfjordshavn bliver midlertidigt militært område
- 2023-resultat hos blomstertransporttør blev 85 procent mindre end året før
- Transportkoncern opnåede et mindre bruttoresultat med øgede markedsandele
- Vognmand i Vamdrup valgte city gardintrailer med en enkelt aksel
- Spørgsmål om overimplemetering bliver afgjort efter sommerferien
- Beløbsgrænse spænder ben for danske transportvirksomheder
- EU har skærpet sanktionerne mod Rusland og Belarus

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst