Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
DOM I SAG FRA 2021:

Chauffør dømt for mangler på studenter-lastbil

Mandag 3. juni 2024 kl: 11:31
Af: Redaktionen

Tilbage i 2021 kontrollerede betjente fra Tungvognscenter Øst under Midt- og Vestsjællands Politi en lastbil, der kørte med studenter ved Greve. Kontrollen viste, at siddepladserne ikke var gjort fast til lastbilens lad. Derfor besluttede politiet, at kørslen med studenterne skulle stoppe

Chaufføren valgte at køre tilbage til transportvirksomheden og få fastgjort de paller, som udgjorde siddepladserne, så kørslen med de nybagte studenter kunne genoptages.


Forholdene blev anset som sikkerhedskritiske fejl, idet siddepladserne ikke var fastgjort til lastbilen og dermed kunne glide rundt på lastbilens lad.


Ifølge erklæring fra bilinspektøren ville der ved en undvigemanøvre være nærliggende risiko for, at siddepladserne kunne forskydes til siden på lastbilens lad med fare for, at passagererne ville få deres fødder og ben i klemme mellem pallerne og lastbilens sider.


Sagen er blevet afgjort ved Retten i Roskilde, hvor føreren blev idømt for sikkerhedskritisk fejl på lastbilen. Han blev desuden dømt for andre overtrædelser af færdselslovgivningen, som ikke havde med studenterkørslen at gøre. Han fik frakendt førerretten ubetinget i seks måneder samt en bøde.


Politiet er klar over, at man netop nu er ved at gøre lastbiler klar til dette års studenterkørsel, og opfordrer både vognmænd og chauffører om, at huske på færdselssikkerheden og sikre at indretning og kørslen sker på en sikker og forsvarlig måde.


Tungvognscenter Øst vil igen i år være på vejene for at lave målrettet kontrol af eksamenskøretøjerne og for at sikre at studenterne får en god og sikker dag. 
Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Bogie-trækker fra Holland kører for vognmand i Herrested
- Falster-vognmand fik nyt gående alu-gulv i foråret
- Chauffører kan lade op med gratis træning på truckstop ved Horsens
- City-trailer med gardiner har en enkelt aksel
- Ja til kloge løsninger - nej til mere bureaukrati
- Regeringen har lagt retningen for fremtidens erhvervsliv
- Skattesænkning kan sætte skub i generationsskifte hos vognmænd
- Økonomi og sundhed kan aflæses i lastbilernes alder
- El-drevne lastbiler er kommet i arbejde
- Danske lastbiler arbejdede det samme
- Tysk kombiselskab transporterede 815.467 lastbillæs - 15,9 procent færre end året før
- Tørring-vognmand trak tip-trailer med fire-aksler hjem fra Hedensted

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst