Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Nyt logistikcenter for dansk modekoncern bliver et af de mest effektive og automatiserede

Mandag 18. december 2023 kl: 11:20
Af: Redaktionen

Nyt logistikcenter for dansk modekoncern bliver et af de mest effektive og automatiserede
Bestseller's nye logistikcenter opføres i Holland og forventes at være fuldt funktionel ved udgangen af 2026. (Illustration: Bestseller/Henning Larsen)

Bestseller-koncernen, der står bag mærker som Jack & Jones, Vero Moda og Only, er ved at få opført et stort logistikcenter i byen Lelystad cirka 60 kilometer øst for Amsterdam. Logistikcenteret får et af Europas mest automatiserede lagre med over 1.400 robotter

Det 155.000 kvadratmeter store logistikcenter får navnet Logistics Center West (LCW) og bliver udrustet med højteknologi fra virksomheden Knapp, der har specialiseret sig inden for automatiseringsløsninger, som optimerer logistikcentrets effektivitet og skaber fordelagtige arbejdsforhold.
 

Logistikcenteret får automatiseret stykplukning og palletering, et automatiseret palleopbevarings- og håndteringssystem og over 1.400 robotter bundet sammen af et avanceret og fuldautomatisk OSR Shuttle Evo-system .

 
Automationsteknologi på en helt ny skala
Takket være den omfangsrige brug af automationsteknologier på logistikcentret, får det en meget høj effektivitetsgrad. Bestseller forventer, at centret vil kunne levere mere end 20.000 plukninger i timen, hvilket er væsentlig højere end på det største af virksomhedens nuværende centre.
 

Automatisering af plukning har traditionelt været vanskeligere inden for mode end i andre brancher. Varerne er svære for robotter at vælge og håndtere sammenlignet med hårdere genstande med flade overflader. På LCW bliver det løst af Knapp's Pick-it-Easy plukkerobotter, som er drevet af kunstig intelligens (AI), i kombination med manuelle plukkestationer.
 

Robotter forbedrer arbejdsforhold
Når LCW er fuldt funktionel ved udgangen af 2026, forventes der at være ansat 600 medarbejdere, hvoraf mere end halvdelen vil arbejde hånd i hånd med robotter. Automatiseringen vil reducere nødvendigheden af gentaget manuelt arbejde og gøre det betydeligt lettere at udføre fysisk krævende opgaver som pakning af paller.
 

Samtidig vil investeringen i automationsteknologi skabe nye job, der kræver en højtuddannet arbejdsstyrke. Jobtyperne vil omfatte vedligeholdelsesteknikere, dataanalytikere, mekaniske, elektriske og softwareingeniører samt proces- og effektiviseringsspecialister.
 


Indblik i Bestseller's nye Logistics Center West. (Illustration: Bestseller/Henning Larsen)
 
Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Ejendomsinvestor køber grund i Malmö til last-mile distributionslager
- Tysk logistikkoncern skal distribuere reservedele til tyske lastbiler og busser - i Australien og New Zealand
- Nybyggeri har øget antallet af ledige lagerarealer
- Ville du lade dig overvåge på arbejdet?
- Ringsted får nyt pakkedistributionscenter
- Tysk terminaltraktor er kørt ud på et nyt niveau af præcision og komfort
- Transport- og logistikuddannede får hurtigt arbejde
- Logistik-koncern åbner fremtidens terminal, der er fyldt med scannere
- Glædelig jul
- Nyt logistikcenter for dansk modekoncern bliver et af de mest effektive og automatiserede
- Nybyggeri skaber ledige lager- og logistik-lokaler i ældre bygninger
- Uddannelsesorganisation samler tre afdelinger i en

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst