Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Vognmænd vil have nye EU-regler for transport af dyr

Torsdag 8. juni 2023 kl: 10:01
Af: Redaktionen

Onsdag afholdt en række transportorganisationer til et debatmøde i Bruxelles om dyretransporter. Omdrejningspunktet på debatmødet, hvor medlemmer af EU-Parlamentet var værter, var spørgsmålet om chaufførens ansvar, når det skal vurderes, om et dyr er rask nok til at blive transporteret

Det dominerende tema i debatten var de nuværende regler for transport af dyr, som siger, at det er chaufførens ansvar at vurdere, om et dyr er egnet til transport, når det skal afhentes. Men reglerne er efter flere organisationers opfattelse urimelige, og derfor er det en hovedprioritet at få ændret, når lovgivningen skal revideres til efteråret. 


- En chauffør har ingen chance for på ganske få sekunder at evaluere hvert enkelt enkelt dyrs transportegnethed, når han henter dem. Det er et ansvar, der skal ligge hos landmanden, der kender dyrene. Derfor er der et stort behov for, at vi får ændret i lovgivningen, siger Stefan K. Schou, der er administrerende direktør i ITD, og tilføjer:


- Og vi sender et stærkt signal, når vi står sammen med landbruget i denne sag. Det håber jeg også gør indtryk hos EU-Kommissionen.


Lydhørhed i EU-Kommissionen
Ifølge Asger Christensen, der er medlem af EU-Parlamentet valgt for Vestre og en af værterne ved onsdagens debatmøde, er der stor lydhørhed i EU-kommissionen over for branchens ønsker til de kommende regler for dyretransporter.


- Jeg er meget enig i, at de her regler skal ændres, så chaufføren ikke står med et helt urimeligt ansvar, når et dyr skal hentes, og jeg oplever også, at Kommissionen lytter til argumenterne. For det har stor betydning, når branchen selv møder op og fremlægger deres ønsker, som de gjorde i dag, siger Asger Christensen, der også kom med et indlæg ved debatmødet.


Efter planen vil EU-Kommissionen præsentere sit bud på lovændringerne i slutningen af oktober. Derfor er det ifølge ITD og de øvrige organisationer, Landbrug & Fødevarer og vognmandsorganisationen DTL, vigtigt, at der allerede nu kommer fokus på de emner, der fylder mest.


- Den kommende EU-lovgivning på dette område er ekstrem vigtig for de af vores medlemmer, der kører dyretransporter. Derfor skal der arbejdes benhård på at få de rigtige formuleringer ind i Kommissionens udkast inden forslaget fremsættes, siger Stefan K. Schou og fortsætter:


- Både embedsmændene i EU-Kommissionen og politikerne i EU-Parlamentet skal kende vores virkelighed.


Debatmødet i Bruxelles var arrangeret af ITD sammen med Landbrug & Fødevarer, DTL og den irske erhvervsorganisation, ICOS. Den danske EU-parlamentariker Asger Christensen (V) og hans irske kollega Billy Kelleher fra partiet Fianna Fáil, der begge er medlem af den liberale Renew-gruppe i EU-Parlamentet, var værter. 


Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Stort trafikknudepunkt og ladepark ved Aalborg er klar til brug
- Færre unge mistede livet i trafikken
- Norsk postkoncern har sat flere fossile lastbiler til side
- Nye lamper skal kaste lys over havneterminaler
- Distributionsvirksomhed i Fredericia er gået konkurs
- Tip-trailer har speciel beklædning på bund og sider
- Fredag 14. juni 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Logistikcenter i Jönköping er taget i brug
- To bekendtgørelser skrives sammen
- Kokainkartel er optrevlet efter anholdelser i Spanien
- De lette kørste frem med 61
- Forskellem mellem nummer et og to er 43

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst