Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Motorvejsrasteplads får støjvold og flere p-pladser til lastbiler

Onsdag 22. marts 2023 kl: 15:51
Af: Redaktionen

Fredag vil lastbilchauffører, der holder ind på rastepladsen Skærup Vest ved Motorvej E45 syd for Vejle have lettere ved at finde en p-plads, da Vejdirektoratet har udvidet pladsen med 52 nye p-pladser til lastbiler

Med det stigende antal lastbiler i Trekantområdet har der været rift om pladsen på rastepladsen Skærup Vest de senere år. Med de 52 nye pladser firedobler Vejdirektoratet kapaciteten på pladsen fra 17 til 69.


- Transportbranchen løfter vigtige samfundsopgaver, som vi alle er afhængige af hver eneste dag. Det stiller store krav til branchen, og derfor er det glædeligt, at vi kan bidrage til at gøre det nemmere for chaufførerne at finde en parkeringsplads, når de skal holde hvil. En firedobling af kapaciteten på Skærup Vest kan forhåbentlig mærkes hos chaufførerne, og så ser jeg frem til, at endnu flere parkeringspladser til lastbiler bliver klar i løbet af i år, siger transportminister Thomas Danielsen (V).


Støjvold giver nattero til lastbilchaufførerne
Mellem rasteplads Skærup Vest og motorvejen har Vejdirektoratet også etableret en fire meter høj støjvold, som både dæmper støjen på rastepladsen for de overnattede lastbilchauffører og afskærmer rastepladsen fra motorvejen.


For at afskærme de omkringliggende ejendommene mod lyset fra pladsen, er der også blevet anlagt en ekstra jordvold mod syd. Voldene er bygget op af den jord, der er blevet gravet væk i forbindelse med udvidelsen.- Vi glæder os til at kunne byde mange flere lastbilchauffører velkommen på rastepladsen, der nu har det største antal p-pladser til lastbiler langs de danske motorveje. Det har været vigtigt for os at sikre, at det skal være trygt og behageligt at befinde sig på rastepladsen. Derfor har vi anlagt støjvolden, der skal minimere støjen for dem, der opholder sig i picnicområdet og for de lastbilchauffører, der skal overnatte, siger projektleder Charlotte Veiss-Pedersen fra Vejdirektoratet.


Hen over foråret vil Vejdirektoratet tilplante støjvolden med hjemmehørende arter med fokus på at skabe så stor biodiversitet som muligt.


Udvidelsen af rastepladsen ved Skærup Vest udspringer af ”Infrastrukturplan 2035”, hvor der er afsat en pulje på 65 millioner kroner til at øge parkeringsmulighederne på ni rastepladser langs motorvejsnettet.


Sidste år indviede Vejdirektoratet 17 nye parkeringspladser på rasteplads Øster Løgum Vest ved motorvej E45 i Sønderjylland, 12 ekstra på rasteplads Harte Nord ved motorvej E45 vest for Kolding og 20 nye på rasteplads Nørremark syd ved motorvej E45 for Horsens.
Klik venligst

© Copyright 2023 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Folketinget har ændret postloven
- Private aktører har både evnen og viljen
- Renovationsbil med tre aksler har gearkasse med automatiseret gearskifte
- Fransk dækproducent har 100 års erfaring med regummiering
- Aarhus-studerende vil mindske ensomhed for lastbilchauffører
- Bedst for klimaet, hvis I bliver i forhandlingsrummet
- Viborgvirksomhed med fokus på transportinformationer vandt initiativpris
- Pakker fylder op hos købmænd og på tankstationer efter Black Friday
- Faldende efterspørgsel udløser fyringer af konsulentansatte på førerhusfabrik i Nordsverige
- Tip-kærre er bygget til transport af asfalt
- Kvindelig bilist kørte med sommerdæk på vintervej - og snurrede rundt foran lastbil
- Vognmand i Aalborg har fokus på opsamling af gods - og dataopsamling

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligstKlik venligst