Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Dansk rederi-koncern køber tysk tog-operatør

Tirsdag 10. maj 2022 kl: 10:47
Af: Redaktionen

Dansk rederi-koncern køber tysk tog-operatør

Danske DFDS har tirsdag sammen med tyske primeRail underskrevet en aftale om, at DFDS køber den tyske jernbaneoperatør. Opkøbet vil styrke DFDS' jernbane-aktivitetertilbud og understreger i følge DFDS koncernens ambition om at finde bæredygtige måder at fortsætte med at levere pålidelige og værdifulde tjenester på transport- og logistikområdet. Købet markerer samtidig lanceringen af ​​et nyt forretningsområde i DFDS - nemlig banetransport

DFDS oplyser, at primeRail, der har hovedsæde i Köln, i dag driver kontinental- og søtransportlogistikkoncepter i en kombination af jernbane og vej. Det tyske selskab blev grundlagt i 2019, og i 2020 lancerede DFDS  i samarbejde med primeRail et nyt "Intermodal Transport Competence Center" i Köln for at kunne levere intermodale løsninger til sine kunder.


- For DFDS er dette et vigtigt strategisk skridt. Vi har ledt efter de rigtige partnere med samme værdisæt og kommercielle orientering som DFDS, siger Peder Gellert Pedersen, der er koncerndirektør og chef for færgedivisionen hos DFDS.


Han peger på, at primeRail lever op til DFDS’ forventninger og dermed passer ind i koncernens koncept. 


- Vi forbinder vores havne med jernbane til indlandsterminaler. Derved tilbydes et smidigt og miljøvenligt transportnetværk til gavn for vores kunder og samfundet, fortsætter Peder Gellert Pedersen.


Købet er et vigtigt skridt for DFDS, der har store ambitioner inden for intermodalitet ved at kombinere færge- og jernbanetransport. 


Banetransport bliver nyt forretningsområde
DFDS peger i forbindelse med købet af primeRail på, at primeRail kommer til at fungere som et nyt forretningsområde - Rail - i DFDS. Det nye forretningsområde kommer til at dække primeRail og DFDS’ eksisterende intermodale forretning. 


Forretningsområdet Rail bliver organiseret inden for Mediterranean-forretningsenheden og vil blive ldet af Patrick Zilles, der i øjeblikket er administrerende direktør for primeRail. Som vicepræsident og jernbanechef vil Patrick Zilles rapporterer til chefen for Mediterranean-forretningsenheden, Lars Hoffmann.


- Siden vi købte vores tyrkiske rutenetværk i midten af ​​2018, har vi lært, hvor meget værdi togløsninger kan tilføje til vores forretningsmodel og netværk. Vi udvider vores netværk, og med det stigende fokus på grønne løsninger er det et naturligt skridt at udvikle vores togset-up yderligere, siger Lars Hoffmann og fortsætter:


- Vi har siden 2018 fordoblet antallet ugentlige tog. Det er derfor naturligt at tage det næste skridt. Vi ser en stigende efterspørgsel efter jernbanetransport kombineret med vores færgeruter og logistikydelser. Partnerskabet med primeRail giver os mulighed for at tilbyde yderligere intermodale løsninger. Kunder kan aflevere enheder på vores terminaler i Tyrkiet og hente dem i Europa meget tæt på slutdestinationerne.


Grundlægger og administrerende direktør for primeRail Patrick Zilles peger på, at primeRail efter et vellykket samarbejde med DFDS bliver en vigtig del af et af de førende færgeretværk i Europa, hvor primeRail vil være en integreret del af DFDS, hvilket maksimerer mobiliteten med omkostningseffektive og innovative intermodale transportløsninger.


DFDS forventer, at primeRail vi være fuld integreret i DFDS inden årets udgang.





Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- 32 kilometer spor skal bane vejen for hurtigere tog på Lolland
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- Region og kommuner har spillet ud med fælles ønsker på trafikområdet
- Bropiller til ny jernbanebro bliver støbt direkte i havet
- Mandskab på Limfjordshavn løftede containerandelen til ny højde
- El-tog på Fyn får energi fra ny fordelingsstation i Marslev
- Rekordmange personer rejste over Øresund i 2023
- Trafikstyrelsen inviterer til konference om jernbanesikkerhed
- Ny og højere bro over bane på Vestsjælland skal erstatte lav bro

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst