Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
DIREKTØR FOR VOGNMANDSORGANISATION:

- Vognmændene interesserer sig i lighed med mange andre danskere for den grønne omstilling

Torsdag 16. september 2021 kl: 13:20
Share  


Af: Redaktionen

Arla Foods vandt, som vi skrev tidligere på dagen, Den Grønne Transportpris 2021. I begrundelsen lød det blandt andet fra juryen: ”Arla Foods afprøver teknologierne og tager dermed del i den grønne omstilling. De deler ud af deres viden og erfaringer". Med prisen, som vognmandsorganisationen DTL og Jyske Finans A/S står for, fulgte en check på 25.000 kroner. I forbindelse med prisen fremhæver DTL's administrerende direktør Erik Østergaard, at vognmændenes indsats vil bidrage til at give politikerne en bedre forståelse for, hvorfor den grønne omstilling af transportbranchen ikke er helt så ligetil som i andre brancher


- Vognmændene interesserer sig i lighed med mange andre danskere for den grønne omstilling af deres erhverv. Trods den megen usikkerhed er der vognmænd, der har taget springet og forsøgt sig med nogle af de grønne teknologier eller har taget andre initiativer for at nedbringe deres klimabelastning, sagde Erik Østergard.


- Forhåbentlig vil deres indsats bidrage til at give politikerne en bedre forståelse for, hvorfor den grønne omstilling af transportbranchen ikke er helt så ligetil som i andre brancher, hvor udviklingen ofte er hjulpet på vej gennem politisk prioritering og økonomisk støtte, sagde han videre.


Efter Arla Foods på førstepladsen kom Herning-virksomheden H.V. Transport. Juryens begrundelse var, at virksomheden selv har taget initiativ til at deltage i den grønne omstilling ved at investere i et vogntog til transport af gylle, hvor den trækkende del af vogntoget kører på biogas. Med andenpladsen fulgte en check på 15.000 kroner.


Vognmand Poul Jørgensen fra H.V. Transport efterlyste i sin takketale, at politikerne kommer på banen og gør det lettere at køre på CO2-venlige brændstoffer. Og så dedikerede han præmien til plantning af træer - og lagde selv 15.000 oveni til formålet.


Tredjepladsen gik til vognmand Anders Bay fra Skævinge -  blandt andet fordi han opnår CO2-reduktion gennem kørestil og uddanner sine chauffører i at køre så energirigtigt som muligt, som juryen formulerede det. Med tredjepladsen fulgte en check på 10.000 kroner.


Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Anlæg omdanner energi fra vind til energi i brint - og vinder bæredygtighedspris
- Leveringssikkerhed og kvalitet er nøglen til succes
- EU-Kommissionen undersøger postkompensation på 224 millioner kroner i 2020
- Fransk bil til varer- og personer får brint-elektrisk drivline
- Det haster med national Power-to-X-strategi
- Trepartsaftale om voksen- og efteruddannelse bliver forlænget et år
- Fredag 15. oktober 2021 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Vrede over vejarbejde var vejen til vold
- Postbiler på klippeø bliver elektriske
- CFO-en er rullet ind fra Rumænien
- Store fangstredskaber til store fiskefartøjer kræver en stor lastbil med kran
- Klimaneutrale lastbiler kræver store investeringer, som virksomhederne ikke kan løfte alene

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst