Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Politiet åbner en række nye nærpolitienheder

Onsdag 14. april 2021 kl: 19:42
Share  


Af: Redaktionen

Som en del af den nye politiske flerårsaftale for politiet og anklagemyndigheden blev det besluttet, at der skal oprettes 20 nye nærpolitienheder rundt om i landet. Byerne for enhederne er nu faldet på plads, og politikredsene vil gå i gang med at etablere nærpolitienhederne. Herudover vil politikredsene udvide åbningstiden hos en eksisterende station til 15 timers ugentlig åbningstid samt oprette tre nye satellit-stationer. De første nærpolitienheder forventes at åbne i år

Et synligt politi og tryghed i lokalområdet er et af omdrejningspunkterne for den nye flerårsaftale for politiet og anklagemyndigheden, som et bredt flertal i Folketinget indgik 15. december sidste år. Som en del af aftalen blev det besluttet at oprette 20 nye nærpolitienheder - hver med mindst fem lokale betjente - skal være til at styrke politiets lokale tilstedeværelse i hele landet.


Politikredsene har på baggrund af de lokale forhold og i samarbejde med de lokale borgmestre lagt sig fast på de byer, som fremover skal huse de nye nærpolitienheder, hvoraf en række bliver placeret i eller i tilknytning til særligt udsatte boligområder.


Politikredsene har - ud over de 20 nye nærpolitienheder - besluttet at udvide den ugentlige åbningstid til 15 timer på én eksisterende lokation i Ribe samt at oprette tre nye ”satellit-stationer”, som placeres i Brande, Skærbæk og Dianalund. De såkaldte ”satellit-stationer” skal fungere som ekstra stationer til brug for lokalpolitiet med henblik på en styrket fysisk tilstedeværelse.


Politikredsene vil nu begynde selve etableringen af nærpolitienhederne, og det er forventningen, at de første nærpolitienheder allerede kan åbne i år.


- Et af de bærende elementer i vores nye flerårsaftale er de nye nærpolitienheder, som flytter ressourcer fra centralt hold og ud i landet, hvor danskerne bor. Det er min forventning, at de nye nærpolitienheder kommer til at få stor betydning for den lokale tryghed og den synlige politiindsats rundt omkring i landet, og derfor er jeg utrolig glad for, at vi nu går i gang med etableringen af dem. Med de nye nærpolitienheder vil borgerne nemmere kunne komme i kontakt med politiet. De vil oftere møde deres lokale betjente i gadebilledet. Og de vil kunne henvende sig fysisk til politiet og for eksempel foretage anmeldelser eller få råd og vejledning. Jeg ser frem til at besøge de første nærpolitienheder, der allerede forventes at stå klar i år, siger justitsminister Nick Hækkerup (S).Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Korsør-vognmand kører med dobbeltdæk i nedbyggede trailere
- Truck-center får ny direktør
- Vognmand i Greve får sidste del af ordre
- Vejtransportorganisation har flere modulvogntog på det europæiske vejnet på ønskesedlen
- Transportorganisation genvalgte formand
- International vejtransport-organisation havde citylogistik på dagsordenen
- Nye faciliteter og havneudvikling med bæredygtigt mål skal ruste havn til fremtiden
- Årets første fire måneder ligger over samme periode sidste år
- 324 nye lastbiler over 16 ton blev registreret i april
- Lastbilbestanden er vokset i den tunge ende siden årsskiftet
- Vognmand i Nørresundby kører ud med nyt vogntog
- Facebook-gruppe samler ind til de tre involverede

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst