Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Vognmænd ser lyst på fremtiden

Tirsdag 13. april 2021 kl: 12:46
Share  


Af: Redaktionen

Der er stor forskel på, hvor hårdt transportvirksomhederne er blevet ramt af coronakrisen. En undersøgelse blandt arbejdsgiverorganisationen ATL’s medlemmer viser, at de fleste ser optimistisk på udviklingen i den nærmeste fremtid. 83 procent forventer ifølge undersøgelsen uændret eller stigende omsætning i april kvartal

De transportvirksomheder, der kører for byggebranchen, kan se tilbage på 2020 som et godt år. Ifølge ATL har kun få oplevet faldende omsætning i 2020, og faldet har i de tilfælde været på under 10 procent. 20 procent af transportvirksomhederne, som kører for byggebranchen, har oplevet stigende omsætning.


- Det er lykkedes at holde byggeriet i gang under hele coronakrisen, og der er fortsat godt gang i blandt andet boligrenoveringer og offentlige byggeprojekter som hospitalsbyggerier. Så der er stadig fart på mange steder, og det kan man selvfølgelig mærke i transportvirksomhederne, siger Lars William Wesch, der er direktør i ATL.


- Selvfølgelig er nogle blevet ramt, men det samlede billede er, at der har været nok at lave. Vi kan også konstatere, at der kun har været et lille behov for at begrænse antallet af ansatte i 2020. Meget tyder på, at der lige nu trækkes fuldt ud på kapaciteten i branchen, siger han videre.


Transportvirksomheder, der betjener de fysiske butikker bortset fra købmænd og supermarkeder, har haft det sværere. En del har oplevet faldende omsætning. For en enkelt virksomheds vedkommende har faldet været på mellem 25 og 50 procent, hvilket er en en naturlig konsekvens af indsatsen mod spredning af corona-virus, hvor store dele af detailhandlen har været lukket i flere måneder.


Hvis man skal tro ATL’s medlemmer tegner fremtiden lys. For et halvt år siden gennemførte ATL en lignende undersøgelse, og forventningerne til omsætningen er steget siden.


Sidste år forventede 9,3 procent stigende omsætning i første kvartal 2021. I den nye undersøgelse er det 19 procent, der forventer stigende omsætning i samme kvartal. Og forventningerne er endnu større til andet kvartal, hvor 24 procent forventer stigende omsætning og 59 procent uændret omsætning i andet kvartal.


- Vi kan se, at meget af den usikkerhed, der var i efteråret, er afløst af meget positive udsigter. Der er simpelthen kunder nok, og udfordringen hos nogle virksomheder er snarere, om de kan følge med, siger Lars William Wesch.
Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Korsør-vognmand kører med dobbeltdæk i nedbyggede trailere
- Truck-center får ny direktør
- Vognmand i Greve får sidste del af ordre
- Vejtransportorganisation har flere modulvogntog på det europæiske vejnet på ønskesedlen
- Transportorganisation genvalgte formand
- International vejtransport-organisation havde citylogistik på dagsordenen
- Nye faciliteter og havneudvikling med bæredygtigt mål skal ruste havn til fremtiden
- Årets første fire måneder ligger over samme periode sidste år
- 324 nye lastbiler over 16 ton blev registreret i april
- Lastbilbestanden er vokset i den tunge ende siden årsskiftet
- Vognmand i Nørresundby kører ud med nyt vogntog
- Facebook-gruppe samler ind til de tre involverede

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst