Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Container kom med lastbil - politiet kom med håndjern

Onsdag 3. marts 2021 kl: 11:16
Af: Redaktionen

Ni personer blev mandag anholdt i Hedehusene vest mellem København og Roskilde for forsøg på indsmugling af store mængder hård narkotika. Anholdelserne fandt sted på baggrund af en større koordineret indsats imellem tyske toldmyndigheder og dansk politi. De ni personer blev sigtet for forsøg på indsmugling af 325 kilo kokain

Kokainen var tidligere mandag kommet i en container til et firma i Hedehusene vest for København. Containeren, der var ankommet til Danmark med skib fra Bremerhaven i Tyskland, var blev losset i Københavns Frihavn.  


Politiindsatsen blev sat i gang på baggrund af et tip fra tyske toldere, som i sidste uge fandt og beslaglagde 325 kilo kokain i Bremerhaven. Kokainen var sendt med container fra Brasilien, og slutdestinationen var en virksomhed i Hedehusene. Politiet understreger, at firmaet i Hedehusene på intet tidspunkt har været bekendt med, at containeren - ud over det indhold, som firmaet skulle have leveret - også indeholdt den omtalte kokain. 


Politiet havde containeren under opsyn og kunne derfor anholde de ni personer, efter flere af dem havde skaffet sig adgang til containeren, som ikke længere indeholdt kokain.  


- Efter en kortvarig og meget intens efterforskning i godt samarbejde med vores tyske kolleger er det meget tilfredsstillende, at vi både får beslaglagt en meget stor mængde hård narkotika og efterfølgende kan foretage de mange anholdelser, siger politiinspektør Mads Helios, der er leder af efterforskningsfællesskabet Særlig Efterforskning Øst.   


En af de anholdte er en mandlig belgisk statsborger på 45 år, mens resten er danske statsborgere i alderen 19 - 34 år. De otte herboende personer har ifølge politiet alle en tilknytning til det organiserede kriminelle miljø.


- 325 kilo kokain repræsenterer en enorm værdi, som ville være brugt til at investere i ny kriminalitet i form af for eksempel våben, mere narkotika eller andet, der understøtter den organiserede kriminalitet. Derfor er vi selvfølgelig meget glade for, at vi har forhindret de mange kilo i at ramme gaden, siger Mads Helios. 




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks meldes døde
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Containerskib sejler bro ned
- Skibe, der transporterer offshore-personale, bliver omfattet af ny international sikkerhedsstandard
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- 31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kg kokain
- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst