Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Svensk producent har fokus på batterielektriske lastbiler

Torsdag 21. januar 2021 kl: 12:31
Share  


Af: Redaktionen

Batterielektriske køretøjer vil være det vigtigste redskab til at drive den grønne omstilling og gøre det muligt at opnå fossilfri transporter med bedre transportøkonomi for kunderne. Sådan lyder budskabet fra svenske Scania her i januar 2021. Den svenske producent af lastbiler og busser har som mål at være den førende leverandør i skiftet mod et bæredygtigt transportsystem

- Vi ser, at batterielektriske løsninger er de første på markedet, der kan præstere helt emissionsfri transport. For kunden betyder batteriteknologien, at køretøjet kræver mindre service end et konventionelt køretøj, hvilket blandt andet betyder mere tid i drift, siger Alexander Vlaskamp, der er Head of Sales and Marketing hos Scania.


- Vi har lært meget af bussegmentet, hvor omstillingen til batteridrift startede tidligere, og hvor de batterielektriske løsninger allerede er meget efterspurgte. Scania's timing i dette segment var ikke optimal, men det gav alligevel gode erfaringer, og vi gør store fremskridt med Scania's nye elektrificerede busprogram. Det gav os også gode grundlæggende erfaringer, som vi kan udnytte, når vi styrker vores satsning på elektrificerede lastbilløsninger, siger han videre.


Scania har i dag en fuldt elektrificeret lastbilmodel samt el-hybrid lastbiler med og uden plug-in teknologi på programmet. Om få år planlægger Scania at introducere elektrificerede lastbiler til kørsel over lange afstande i op til 4,5 timer i træk med vogntogsvægte på op til 40 ton og hurtig opladning under chaufførernes obligatoriske hviletid på 45 minutter.


Om fire år - I 2025 - forventer Scania, at elektrificerede køretøjer vil tegne sig for omkring 10 procent af koncernens samlede køretøjssalg i Europa, og inden 2030 forventes 50 procent af det samlede Scania-salg af køretøjer at være elektrificeret.


Scania peger på, at det er den hurtige udvikling af elektrificerede transportløsninger for tung transport med store fremskridt inden for batteriteknologi, når det gælder effektiviteten til at lagre energi i forhold til batteriernes vægt, opladningstid, opladningscyklus og batteripris pr. kg, der er udgangspunktet for udmeldingen i januar 2021. 


Det betyder, at disse løsninger bliver mere omkostningseffektive, især ved gentagne og forudsigelige transportopgaver. Batteriløsningerne vil gradvist indgå i Scania's produktprogram sammen med fossile og biobrændstofdrevne løsninger til de fleste transportopgaver.


Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Fredag 26. februar 2021 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Byggeriet af dansk færge i Asien kan følges over hele verden
- - Kvinder kan være mindst lige så gode lastbilchauffører som mænd
- VVM-undersøgelsen af fjordsforbindelse er opdateret
- Hvordan får vi gang i dansk økonomi efter pandemien?
- Bulgarsk registreret lastbil kom til Nakskov med 440 kg hash
- Lastbilbestanden er vokset
- Toldere fandt 23,2 ton kokain
- Svensk producent af tunge køretøjer skal have ny chef
- Der er stadig is på vandet
- Vognmand blev positivt chokeret over sin nye lastbil
- Mini-trans har fået to store

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst