Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
TRANSPORTORGANISATION EFTER AFSTEMING I EU-PARLAMENTET:

- Vejpakken er et stort skridt hen mod ordnede forhold

Torsdag 9. juli 2020 kl: 12:10
Af: Redaktionen

EU-Parlamentet vedtog onsdag vejpakken, som EU-Kommissionen fremlagde første del af i maj 2017. Vejpakken harmoniserer blandt andet reglerne for vejgodstransporten på de europæiske veje. Transportorganisationen ITD, som flere gange har udtrykt sig kritisk over for vejpakken, mener efter onsdagens afstemning i EU-Parlamentet, at der er grund til at glæde sig afstemningen

ITD betegner det som et vigtigt skridt i bestræbelserne på at skabe et velfungerende og effektivt europæisk transportmarked med ordnede forhold. Transportorganisationens administrerende direktør Carina Christensen mener, at det er en festdag, og at det nu gælder det om at få reglerne til at virke ude i virkeligheden så hurtigt og effektivt som muligt.
 
- Vejpakken er et stort skridt hen mod ordnede forhold og fair og lige konkurrencevilkår. Nu gælder det om at benytte lejligheden og momentum til at få sat de nye fælles regler i spil på en god og effektiv måde på tværs af landegrænserne, siger Carina Christensen og fortsætter:


- Vi ser frem til et godt og tæt samarbejde med myndighederne om implementeringen. Som en førende transportnation har Danmark en særlig interesse i at udbrede ensartet fortolkning af internationale regler, og med Vejpakken er døren til forbedringer for alvor åben.

 
Vejpakken indeholder bestemmelser om blandt andet chaufførernes arbejdsforhold, cabotagekørsel, virksomhedsetablering og gensidig anerkendelse af digitale dokumenter som fragtbreve med videre..
  

- Vi får kun fair og lige konkurrence, hvis vi har ens regler, og at de fortolkes og håndhæves ensartet. ITD repræsenterer et bredt udsnit af branchen, og derfor har vi arbejdet hårdt for at sikre balancerede regler, der kan kontrolleres og håndhæves i praksis og som tager højde for både nationale og internationale hensyn. Det er heldigvis langt hen ad vejen lykkedes, siger Carina Christensen.
 

Vejpakken vil blive implementeret gradvist. Flere af reglerne får først virkning i alle EU-lande efter 18 måneder - det vil sige i begyndelsen af 2022. 


Andre regler vil træde inden for kort tid. Det gælder eksempelvis de nye køre- og hviletidsregler, som træder i kraft 20 dage efter offentliggørelse af Vejpakken i EU-Tidende. Det forventes at ske i løbet af august, hvormed de nye køre- og hviletidsregler vil træde i kraft til september i år.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Forhandlernetværk effektiviserer og konsoliderer ekspertisen
- Vognmand har overført en ny tre-akslet anhænger til sit hovedsæde i Brabarnd
- Politiet har beslaglagt knap 3.000 køretøjer
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Havneby i det vestlige Sverige får et elektrisk ladehub
- Lastvognsservice på Avedøre Holme er kommet godt fra start - søger flere mekanikere
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- Lastbilleverandører sætter fokus på lastvognsmekanikeruddannelsen under DM i Skills
- City-trailer med en enkelt aksel gør det let at komme rundt
- Lokal entreprenør skal ombygge motorvejstilslutning ved Taulov
- Landbrugsvirksomhed kører ud med tre-akslet trækker

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst