Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Miljøzoner kræver partikelfiltre - køretøjsejere får direkte besked

Onsdag 27. maj 2020 kl: 12:38
Af: Redaktionen

Folketinget har skærpet kravene til miljøzonerne i landets store kommuner, hvilket Odense Byråd tilsluttede sig i maj sidste år. De skærpede krav betyder, at ældre dieseldrevne lastbiler, busser og varebiler pr. 1. juli i år ikke længere må køre ind i bymidten i Odense - og i København, Frederiksberg, Aarhus og Aalborg - uden at have monteret et partikelfilter

Odense Kommune gør i anledning af de skærpede krav fra 1. juli opmærksom på, at i Odense ligger miljøzonen inden for Ring 2. Zonen er markeret ved alle indfaldsveje, når man kører ind i - eller ud af - miljøzonen. 


Formålet med en miljøzone er at mindske de miljømæssige og sundhedsmæssige gener af trafikken i storbyerne ved at reducere emissionerne af skadelige stoffer.

 
- Store byer vil have en mængde uundgåelig trafik i form af vareleverancer, håndværkere og anden erhvervskørsel. Derfor skal vi sikre os, at det foregår på en god og fornuftig måde for alle parter, hvilket indebærer, at vi stiller krav til køretøjerne om at leve op til en moderne standard, så vi mindsker generne. Jeg er glad for, at vi orienterer direkte til alle berørte, så ingen bliver overraskede over de skærpede regler, siger by- og kulturrådmand i Odense Kommune, Jane Jegind (V).
 

Miljøzonen understøtter By- og Kulturudvalgets effektmål om en byudvikling med grøn omtanke, hvor der blandt andet er fokus på at forebygge forurening af land, vand og luft.
 

Varebiler bliver omfattet
Hidtil har miljøkravene været rettet mod lastbiler og busser, men fra 1. juli i år gælder det også ældre, dieseldrevne varebiler, som er registreret før 1. januar 2007. Disse har ikke længere adgang til miljøzonerne med mindre, de har monteret et partikelfilter.
 

De fem miljøzone-kommuner - København, Frederiksberg, Aarhus, Aalborg og Odense - sender digital post til alle ejere af et køretøj, der ifølge Køretøjregistret ikke lever op til de nye miljøkrav. Det vil ske i uge 22, og her vil der være information om de skærpede regler, eftermontering af partikelfilter og mulighed for dispensation med mere.
 

Der bliver indført en digital kontrol af miljøzonerne, hvilket vil ske via automatisk aflæsning af nummerplader. Kontrollen forventes indført fra 1. juli 2020, og i perioden frem til og med 30. september vil der blive givet advarsler for overtrædelse af miljøkravene. Fra 1. oktober 2020 vil der blive udstedt bøder.
 

Interesserede kan læs mere om miljøzonerne på www.miljoezoner.dk - klik her:




 




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst