Klik venligst

Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Udenlandske busvirksomheder tvinges til at lade sig momsregistrere

Torsdag 16. maj 2019 kl: 15:09
Share  


Af: Redaktionen

Skatteministeriet meddeler, at flere udenlandske busselskaber er blevet tvunget til at lade sig momsregistrere som følge af politiets kontrolaktioner det forgangne år. Administrerende direktør i Dansk PersonTransport peger på, at det haster med at afslutte sagsbehandlingen af de udenlandske busvirksomheder, og at der bør gennemføres nye kontroller, da udenlandske busvirksomheder stadig har vært ved at leve op til de regler, der gælder i Danmark

Dansk PersonTransport har endnu en gang henvendt sig til skatteminister Karsten Lauritzen (V) for at følge op på ministerens løfte om at øge kontrolindsatsen over for udenlandske busser, der kører i Danmark. Organisationen har fået svar fra ministeriet, der blandt andet nævner, at seks virksomheder i forlængelse af politiets kontrolaktion 26. juni sidste år er blevet tvunget til at lade sig momsregistrere. 


Derudover har den efterfølgende sagsbehandling vist, at 7 ud af de 22 kontrollerede virksomheder på tidspunktet for kontrolaktionen faktisk var momsregistreret i Danmark, selvom kun én chauffør var i stand til at fremvise bevis for dette på stedet. Skattemyndigdighederne oplyser også, at de forsøger at indhente registreringsblanketterne for de resterende 9 virksomheder ved hjælp af de respektive udenlandske skattemyndigheder.


Endeligt meddeler ministeriet, at der, udover kontrolaktionen 26. juni sidste år, også er blevet foretaget yderligere to kontroller. Kontrollerne fandt henholdsvis sted 16. august i Helsingør og 4. september i København sidste år. Her blev i alt 11 udenlandske buschauffører kontrolleret. Kontrollerne viste, at 3 virksomheder var momsregistreret i Danmark, mens 2 er blevet momsregistreret under den efterfølgende sagsbehandling. De resterende 6 virksomheder er stadig under sagsbehandling.


Flere momsregisterede selskaber er positivt
Det glæder administrerende direktør i Dansk PersonTransport, Michael Nielsen, at Skattemyndighederne har fået flere udenlandske busselskaber til at momsregistrere sig. Han understreger dog, at processen har været for lang tid undervejs, og at kontrollerne bør udføres i et større omfang, når de viser så alvorlige problemer.


- Først og fremmest er det positivt, at Skattemyndighederne endelig har skredet ind og tvunget flere selskaber til at lade sig momsregistrere. Nu mangler vi bare at sikre betalingen af den lovpligtige moms, samt at få overstået sagsbehandlingen hurtigst muligt for de resterende selskaber, således at deres tydelige momsunddragelse kan stoppes, siger Michael Nielsen og understreger at sagsbehandlingen efter hans opfattelse kun kan gå for langsomt, da de danske turistbusselskaber bliver mere og mere pressede for hver dag der går.


- Derudover bør der hurtigst muligt foretages flere kontroller, når problemet tydeligvis er så vidtgående. Det er selvfølgelig positivt, at 2018-kontrollerne førte til yderligere 8 momsregistreringer, men at 15 ud af 33 stadigvæk ikke har momsregistreret sig, er et voldsomt alarmerende tal - og dette ud af et meget lavt antal kontrollerede busser der i hvert fald i kontrollen 26. juni inkluderede en hel del nordiske samt tyske busser, idet de østeuropæiske busser hurtigt havde forladt København, da de konstaterede at en kontrol var i gang. Tallene kan derfor umuligt blive opfattet som tilfredsstillende hos skattemyndighederne, og indsatsen bør derfor intensiveres, så vi kan komme problemet til livs, hvilket også er grunden til, at DPT har valgt at politianmelde udenlandske busselskaber, hvis vi kan konstatere, at de ikke er momsregistrerede, siger Michael Nielsen.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Magasinet Bus 11 - 2020 er udkommet
- Energiselskab udlover dusør for hjælp til opklaring af dieselolie
- Storebæltsberedskabet har fået sin nye avancerede brandbil
- Bruge nummerpladescannere til tjek af udenlandske køretøjer
- Partnerskab sigter på udvikling af brintfærge
- Fjernbus-forbindelse med færge åbner mellem København og Sønderborg
- Skånsk havn har fået flere færgepladser
- Ultraviolet lys skal dæmme op mod coronavirus på hurtigfærger
- Lyntest vil gavne udlandsfærger
- Energiselskab opkøber danskproduceret "flydende el"
- Letbane lægger spor til mange års byudvikling i hovedstadsområdet
- Flere fly kommer på vingerne til jul og nytår

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst