Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Transportorganisation går fra en til to mand i Bruxelles

Onsdag 19. februar 2020 kl: 17:00
Share  


Af: Redaktionen

Hos transportorganisationen ITD ønsker man at øge sin indflydelse på beslutningerne for europæisk vejgodstransport. Derfor har ITD ansat Morten Bj. Petersen organisationens kontor i Bruxelles. Morten Bj. Petersen, der har haft sit virke i Bruxelles gennem de seneste 27 år, tiltræder 14. april 2020

ITD har været repræsenteret med eget kontor i Bruxelles siden 2015 og får med ansættelsen af Morten Bj. Petersen to politiske medarbejdere i Bruxelles, der er en form for hovedstad for EU-landene. Baggrunden for at øge bemandingen er ifølge ITD, at vejgodstransporterhvervet påvirkes mere og mere af udviklingen i Europa og de beslutninger, som tages i de europæiske rammer. ITD går med egne ord “benhårdt efter at påvirke de europæiske beslutningstagere endnu mere til fordel for sine medlemmer”.


- Vi er stærkt optaget af at sikre endnu større indflydelse for vores medlemmer og dansk vejgodstransports interesser i Europa. Vi ansætter derfor nu endnu en seniormedarbejder til vores kontor i Bruxelles, så ITD endnu mere effektivt kan påvirke de europæiske beslutningstagere og øge samarbejdet med relevante organisationer og myndigheder i andre EU-lande. Vi vil have endnu større indflydelse på de fælles europæiske beslutninger inden for vejgodstransporten, og vi vil styrke vores viden og erfaringer om den administrative praksis og retspraksis i de andre lande, siger Carina Christensen, der er administrerende direktør i ITD.


Morten Bj. Petersen har haft sit virke i Bruxelles i de seneste 27 år. Han kommer til ITD fra en stilling som senior account manager i EPPA, der er et konsulentfirma med speciale i at rådgive virksomheder i EU-politik. Her har hans rolle været at bistå virksomheder med at påvirke de politiske processer gennem målrettet netværksarbejde. Morten Bj. Petersen har stor erfaring i arbejdet med EU-Kommissionen, EU-Parlamentet, Det Europæiske råd samt medlemslandenes permanente repræsentationer i Bruxelles.
 

Tidligere har Morten Bj. Petersen arbejdet fem år for EU-Kommissionen som rådgiver om blandt andet Kinas handelspolitik, undersøgelser om antidumping samt statsstøtteprojekter om vedvarende energi.
 

- Mit arbejde i EU-Kommissionen gav mig fantastisk stor indsigt i, hvordan EU’s institutioner virker og fungerer. Jeg har indgående kendskab til dynamikken i systemet, og det er en erfaring, som er rigtig meget værd. Det giver en næse for, hvordan man griber en politisk dagsorden an og finder frem til de rigtige personer, så man kan få placeret ideer og tanker på det rette sted og det rette tidspunkt i processerne for ultimativt at opnå den rette indflydelse netop der, hvor ITD har størst interesse, siger han og fortsætter:


- Det er en erfaring, jeg vil bringe ind i arbejdet hos ITD med det klare mål at bringe værdi til medlemsvirksomhederne. Og jeg glæder mig utrolig meget til at komme i gang og repræsentere en så vigtig interessegruppe, som ITD’s medlemmer i den danske vejgodstransport er.


Morten Bj. Petersen peger på, at vi lever i en tid med mange kulturelle, økonomiske og klimamæssige udfordringer, som alle skal takles. 


- Det kommer til at kræve stor indsats og samarbejde om de fælles udfordringer, som Europa kun kan løfte med samspil fra nationale regeringer og interesseorganisationer som ITD. Jeg vil gøre mit yderste for at give ITD’s medlemmer maksimal indflydelse på de beslutninger, der træffes i Bruxelles for den europæiske vejgodstransport.


Om Morten Bj. Petersen:
  • Morten Bj. Petersen har en master i International Economy, Trade and Marketing fra Copenhagen Business Academy
  • Uddannelsen er suppleret med forskellige uddannelser og kurser blandt andet fra European Institute of Public Administration i Holland, EU-Kommissionen og Management Centre Europe
  • Morten Bj. Petersen er 54 år, portugisisk gift og har en datter på 16 år
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Brøndby-vognmand får tre-akslet bogie-trækker
- Virksomhederne bør bidrage til at begrænse belastningen på den kollektive trafik
- Ilt-leverandør kører ud med fire luftaffjedrede aksler
- Vognmandsorganisation forventer politisk slagsmål om vejpakken
- EU’s ministeråd vedtager reform af chaufførers vilkår
- EU’s Ministerråd vedtager nye regler for digitalisering af godstransportinformation
- Det tunge marked er gået tilbage
- Transportvirksomhed hænger ny tre-akslet på forvognen
- Familie-firma får firmabil med blikfang
- Nyt færgeleje blev taget i brug dagen efter
- Politisk aftale åbner for flere ladestandere og mere bæredygtig erhvervstransport
- Kranen er klar til at bore brønde

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst