Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

El- og nulemissionstaxier får holdepladser i København

Søndag 13. oktober 2019 kl: 19:31
Share  


Af: Redaktionen

Aftalen om budgettet for Københavns Kommune 2020 betyder, at el- og nulemissionstaxier kan se frem til at få 50 holdepladser i kommunen. Baggrunden for at reserverer pladser til el- og nulemissionstaxier er, at Københavns Kommune vil gerne være mere grøn

Organisationen Dansk PersonTransport bakker op om initiativet, da det forøger incitamentet for at investere i grøn teknologi på taxiområdet. Det er nødvendigt, hvis Københavns Kommune både skal bevare en solid taxibetjening samt realisere målet om at være Co2-neutral i 2025.


- Taxibranchen vil meget gerne gå forrest i den grønne omstilling, men det kræver, at forholdene er til det. Derfor er foreningen positivt stemt overfor initiativer af denne art, som forbedrer forholdene ved at køre el- og nulemissionstaxi. Når kommunen stiller grønne krav til taxisektoren er det vigtigt, at de samtidig skaber forhold, som understøtter den ønskede udvikling, siger Trine Wollenberg, der er vicedirektør i Dansk PersonTransport.


- Men der mangler desværre stadig ladestandere i København, hvilket bremser udviklingen af eltaxier i København. Derfor mener vi, at man også bør etablere ladestandere på de nye holdepladser, siger hun videre.


Taxi-selskab er på lige fod
Carsten Aastrup, administrerende direktør i Dantaxi 4×48, glæder sig ligeledes over initiativet. Han peger ligesom Dansk PersonTransport dog på, at Københavns Kommune med fordel kunne etablere ladestandere på de reserverede holdepladser for at understøtte den grønne udvikling.


- Indholdet i budgetaftalen indeholder flere konkrete klimainitiativer på taxiområdet. Noget som jeg er meget tilfreds med. Det er bestemt også en god nyhed for vores kunder, der i stadig større grad efterspørger grønne taxier. Vi er klart det selskab med flest el-biler og er nu oppe på næsten 45 elbiler og også en brintbil i København. Vi er faktisk kun et par el-biler fra at kunne fylde alle de kommende 50 pladser med 100 procent nul-emissions taxaer, siger han ifølge Dansk PersonTransport.


- For at sætte yderligere skub i udviklingen, bør der på taxipladserne være mulighed for opladning af taxien. Det ville være et tiltag, der vil gøre det mere attraktivt for flere vognmænd at tage skiftet fra diesel til el, tilføjer han.


Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Tysk busproducent kørte hjem med Coach of the Year 2020-trofæet
- Svensk busproducent kører batteri-busser ind i programmet
- Svensk busleverandør vil overføre succes til bus-området
- TUR’s bestyrelse har fået to nye medlemmer
- Hybridfærge skal sejle med sejl - rotorsejl
- Scandinavisk flyselskab indsætter nye luftbusser
- Kattegatkomitéen styrker formandskabet
- Fjernbussen standser ved pendlerplads
- Region sætter penge på sporet
- Fælles kundetilfredshedsanalyse for kollektiv transport er offentliggjort for anden gang
- Fagforening får godt 200.000 hjem i faglige sager
- Arbejdsskadesager gav 58.624 kroner i oktober

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst