Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Udviklingssamarbejde bekæmper pirateri

Onsdag 19. juni 2019 kl: 15:51
Share  


Af: Redaktionen

Et dansk udviklingsprojekt i Somalia får unge mennesker til at påbegynde en erhvervsuddannelse, så de ikke ender som pirater. Projektet har vist sig at være en stor succes, viser tal fra Red Barnet

Et udviklingsprojekt har siden 2010 sørget for at 7.000 unge somaliere har fået en uddannelse. Efterfølgende er 70 procent kommet i arbejde. Udviklingsprojektet er et samarbejde mellem en række danske rederier, EU og Red Barnet. Samarbejdet blev etableret for at få Somalias unge til at uddanne sig og på den måde undgå, at de blev tvunget ud i pirateri.


Hos Red Barnet er man glade for resultaterne og sætter pris på, at virksomheder og NGO’er kan samarbejde om at løse fælles problemstillinger ude i verden.


- Vi er virkelig stolte af, at det er lykkedes både at uddanne så mange unge somaliere og ikke mindst bidrage til, at de er kommet i beskæftigelse bagefter, siger Jakob Eilsøe Mikkelsen, der er repræsentant for Red Barnet i Afrika.


- Projektet er blevet en succes først og fremmest, fordi vi imødekommer et enormt stort behov blandt unge i Somaliland og Puntland, men også fordi kurserne er tilpasset markedsbehovet, så der er jobs indenfor de brancher, som den faglige træning er rettet imod, siger han videre.


Uddannelsesprojektet er støttet af Danske Rederier, A.P. Møller - Mærsk, J. Lauritzen, Torm, Clipper, Norden og EU.


- Projektet viser, at alle vinder på et aktivt samarbejde. Red Barnet har værktøjerne lokalt, og vi og rederierne har været i stand til at bidrage med midler. Et samarbejde som er blevet en vigtig del af bekæmpelsen af pirateri, siger Asbjørn Overgaard Christiansen, der er fungerende direktør hos Danske Rederier.


Formålet med projektet er at give de unge i Somalia en uddannelse i håbet om, at de vil få en tryggere fremtid med et fast job, så de ikke bliver fristet eller tvunget til at bedrive ulovlige aktiviteter langs kysten.


- Det er et ægte værdiskabende samarbejde, der løser reelle problemer Det giver rigtig god mening for os alle sammen. Det bør inspirere ikke bare virksomheder, men også politikere og andre beslutningstagere, siger Asbjørn Overgaard Christiansen.
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Havvind er afhængig af skibsfarten
- Verdens største mobile havnekran er ankommet til Esbjerg
- Maritimt folkemøde sætter fokus på vækst og udvikling
- Norsk rederi ombygger færger med hybrid-system
- Transportkoncern gennemfører køb af konkurrent
- Sæt sejlene
- Kommuner og færgerederi indgår alliance på tværs af Kattegat
- Eletrisk færge er sat i drift
- Hybrid-færge sætter sejl
- Brexit dæmper væksttempoet
- Molslinjen tilbyder plads til trailere og campingvogne - uden betaling
- Erhvervsministeren har ansat særlig rådgiver

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst