Klik venligst  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Miljøzoner kræver partikelfiltre - køretøjsejere får direkte besked

Onsdag 27. maj 2020 kl: 12:38
Share  


Af: Redaktionen

Folketinget har skærpet kravene til miljøzonerne i landets store kommuner, hvilket Odense Byråd tilsluttede sig i maj sidste år. De skærpede krav betyder, at ældre dieseldrevne lastbiler, busser og varebiler pr. 1. juli i år ikke længere må køre ind i bymidten i Odense - og i København, Frederiksberg, Aarhus og Aalborg - uden at have monteret et partikelfilter

Odense Kommune gør i anledning af de skærpede krav fra 1. juli opmærksom på, at i Odense ligger miljøzonen inden for Ring 2. Zonen er markeret ved alle indfaldsveje, når man kører ind i - eller ud af - miljøzonen. 


Formålet med en miljøzone er at mindske de miljømæssige og sundhedsmæssige gener af trafikken i storbyerne ved at reducere emissionerne af skadelige stoffer.

 
- Store byer vil have en mængde uundgåelig trafik i form af vareleverancer, håndværkere og anden erhvervskørsel. Derfor skal vi sikre os, at det foregår på en god og fornuftig måde for alle parter, hvilket indebærer, at vi stiller krav til køretøjerne om at leve op til en moderne standard, så vi mindsker generne. Jeg er glad for, at vi orienterer direkte til alle berørte, så ingen bliver overraskede over de skærpede regler, siger by- og kulturrådmand i Odense Kommune, Jane Jegind (V).
 

Miljøzonen understøtter By- og Kulturudvalgets effektmål om en byudvikling med grøn omtanke, hvor der blandt andet er fokus på at forebygge forurening af land, vand og luft.
 

Varebiler bliver omfattet
Hidtil har miljøkravene været rettet mod lastbiler og busser, men fra 1. juli i år gælder det også ældre, dieseldrevne varebiler, som er registreret før 1. januar 2007. Disse har ikke længere adgang til miljøzonerne med mindre, de har monteret et partikelfilter.
 

De fem miljøzone-kommuner - København, Frederiksberg, Aarhus, Aalborg og Odense - sender digital post til alle ejere af et køretøj, der ifølge Køretøjregistret ikke lever op til de nye miljøkrav. Det vil ske i uge 22, og her vil der være information om de skærpede regler, eftermontering af partikelfilter og mulighed for dispensation med mere.
 

Der bliver indført en digital kontrol af miljøzonerne, hvilket vil ske via automatisk aflæsning af nummerplader. Kontrollen forventes indført fra 1. juli 2020, og i perioden frem til og med 30. september vil der blive givet advarsler for overtrædelse af miljøkravene. Fra 1. oktober 2020 vil der blive udstedt bøder.
 

Interesserede kan læs mere om miljøzonerne på www.miljoezoner.dk - klik her:
 
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transportskoler inddrages i nyt projekt
- Ny bro-direktør kommer fra trafikselskab i Skåne
- Lastbilleverandør leverer chaufføruddannelser fra grunden
- Brand- og redningsfolk kan køre uden risiko for automatiske og uretmæssige fartbøder
- Arbejdsmiljø og social dumping er i fokus med nye anbefalinger til store infrastruktur- og byggeprojekter
- Finsk dækproducent opnår ISO-certificering i Nordamerika
- Multiplads på Djursland-havn har plads til mange ting
- Transportorganisation engagerer sig i digitaliseringen af dansk vejgodstransport
- Fire-akslet forvogn er bygget op med hejs og kran
- Stor detailhandelskæde har valgt postkoncern som TPL-operatør
- Vognmandsorganisation vil have politikerne til at stoppe støtten til post-koncern
- Regningen for PostNord stiger og stiger

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst