Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Vognmandsorganisation venter med at juble

Torsdag 12. december 2019 kl: 11:47
Share  


Af: Redaktionen

Natten til torsdag blev EU’s lovgivende institutioner enige om en aftale om EU-Kommissionens udspil til en vejpakke, der skal fastsætte de fremtidige rammevilkår for vejtransporterhvervet i Europa. Budskabet om enigheden er også nået frem til vognmandsorganisationen DTL på Grønningen i København. DTL har endnu ikke set alle detaljerne i aftaleteksten. Og der udestår fortsat en afstemning i EU-Parlamentet om den endelige aftale. Men alt tyder ifølge DTL på et grundlag for at være optimistisk

- Det er for tidligt at løfte armene i jubel. Jeg vil se den endelige aftaletekst først, men jeg noterer mig da, at kilder tæt på processen mener, at der er grund til begejstring, siger Erik Østergaard, der er administrerende direktør i DTL.


- Jeg håber at kunne dele begejstringen, når vi kender det fulde indhold af teksten, og når EU-Parlamentet har stemt endeligt om resultatet. Så jeg er optimist og fortrøstningsfuld, men vil gerne lige se detaljerne først, siger han videre.


Erik Østergaard mener, at aftalen mellem de tre EU-institutioner - EU-Kommissionen, EU’s ministerråd og EU-Parlamentet - i overskriftsform serrigtig ud. Samme løn for samme arbejde på samme sted, opgør med skuffeselskaber, krav til, at lastbiler på internationale ture skal vende hjem oftere, begrænsninger i cabotagekørsel, værdige forhold for chaufføren, stærkere kontrol, fastholdelse af, at det lange hvil skal holdes ude af lastbilen og så videre.


- Det tegner rigtigt, men DTL har brug for at se alle detaljerne, før vi jubler. Det er et omfangsrigt og komplekst stof, som har været undervejs i årevis. Som bekendt ligger Djævlen i detaljen - og dén vil vi have helt styr på, siger Erik Østergaard.


Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Lastbil ramte fredag en rørledning til cement
- Container-vognmand har fået ny fire-akslet med 460 hk
- Fyns Politi fandt bødepennen frem og noterede 58 sager
- Skånsk havn nåede nye ro/ro-højder
- Containerservice tager fat med to nye kroghejs
- Rederi suspenderer ro/ro-forbindelse
- Minister lægger op til Euro-norm frem for dato-norm
- Ny fransk tre-akslet trækker skal trække ny fire-akslet tankvogn
- Vognmandsforening kommenterer aftale mod social dumping
- Ny brancheforening på shipping-området har fået sin formand
- Vejdirektoratet har spredt mindre salt
- Vognmand medbringer truck til og fra Jelling

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst