Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Ny færge sejler med flere passagerer

Tirsdag 22. oktober 2019 kl: 22:21
Share  


Af: Redaktionen

Den nye miljøvenlige hybridfærge, der er sat ind mellem Thyborøn og Agger, er en succes. I forhold til den tidligere færge sejler den nye med flere passagerer og biler med færre sejladser. Der til kommer langt færre aflyste afgange og mindre udledning af CO2

I perioden fra januar til august i år har der været en pæn fremgang i antallet af passagerer, biler og cykler på færgeforbindelsen mellem Thyborøn og Agger sammenlignet med samme periode i 2018. I runde tal er antallet af passagerer gået syv procent op, mens antallet af overførte biler er fire procent højere. Antal transporterede cykler er steget med et par procent, mens antallet af lastbiler er faldet en smule - blandt andet på grund af mindre transport af fisk.


Mindre udslip
Selvom den ny færges forbrug af brændstof er cirka det samme som den gamle, er udledningen af skadelige stoffer i naturen reduceret betydeligt. Det skyldes ny teknologi, der opfylder alle gældende krav om udledning. Og at færgen er udstyret med batterier, der sikrer en mere optimal drift i forhold til forbrug, slitage og CO2-udslip.


Endelig er færgen udstyret med helt nye og moderne skruer, kaldet Azimut-propeller, der også sparer brændstof og sikre en mere stabil sejllads.


Politisk tilfredshed
På begge sider af Thyborøn-Agger kanalen, i Thisted og Lemvig kommuner, er der politisk tilfredshed med den ny færges første resultater.


- Det er godt at høre, at færgen har succes, og flere bruger overfarten. Jeg lægger især mærke til, at der er færre aflyste afgange og dermed en mere stabil drift. Det er godt for både erhvervs-og persontrafikken. Brugerne kan regne med at komme over kanalen, når de ønsker det, siger Erik Flyvholm (V) der er borgmester i Lemvig Kommune.


- Jeg tror, de fleste af os tænkte, at den ny færge ville blive en succes og en fordel for passagerer og vore kommuner, da vi besluttede at bygge den. Jeg tror også, det øgede fokus og den større indsats med at fortælle om vores kommuners mange attraktioner har hjulpet passagertallet op, siger Ulla Vestergaard (S), der er borgmester i Thisted Kommune.


Begge borgmestre er sikre på, at den ny færge og de nye kajanlæg til over 100 millioner kroner er en god og fremtidssikret investering til fordel for begge kommuner og de mange passagerer.


Hen over sommeren har færgen sejlet uden stop mellem 10 og 17 alle ugens syv dage. Sejlplanen, der begynder klokken 06.00 og slutter klokken 20.00, er holdt i de øvrige tidsrum.
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Nyt klimapartnerskab skal sikre bæredygtigt byggeri
- Regeringens klimapartnerskaber
- Vi skal undgå klimainitiativer, der svækker danske vognmænd i den internationale konkurrence
- Miljøministerium arbejder på at finde en løsning
- TUR’s bestyrelse har fået to nye medlemmer
- Virksomheder fik bøder for at mangle oplysninger på varebiler
- Kattegatkomitéen styrker formandskabet
- Holstebro-vognmand har en prins på siden
- Stor transportvirksomhed melder sig ud af transportorganisation
- Region sætter penge på sporet
- Fagforening får godt 200.000 hjem i faglige sager
- Arbejdsskadesager gav 58.624 kroner i oktober

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst