Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Ubetingede fængselsstraffe til lastbilschauffør og bilist

Onsdag 4. september 2019 kl: 09:42
Share  


Af: Redaktionen

Retten i Svendborg satte mandag et foreløbigt punktum i en sag fra 17. november sidste år, hvor en pige på halvandet år mistede livet i en trafikulykke på Storebæltsbroen. Ulykke skete, fordi vejbanen var fedtet ind i spildt minkfedt, så biler på broen mistede vejgrebet

Minkfedtet stammede fra en lastbil, der havde spildt det, da lastbilens 33-årige chauffør fra Vejle-området på vej over Storebæltsbroen havde foretaget en forholdsvis hård opbremsning for at undgå at rammeen personbil. Ved den opbremsningen blev noget af det minkfedt, han kørte med, presset ud af containeren og ud på vejbanerne, så det dækkede hele motorvejen. Lastbilchaufføren kørte lidt efter fra stedet.


De efterfølgende biler begyndte herefter at køre galt på grund af det glatte føre, som minkfedtet havde forårsaget. Dødsulykken skete, da en 25-årig bilist fra Aarhus-området kørte ind i en af de biler, der var standset for at yde hjælp. En mand brækkede ryggen ved påkørslen, og hans datter på knap halvandet år mistede livet. 


Vejforholdene på stedet blev af bilinspektøren efterfølgende sammenlignet med brun sæbe.


Den 25-årige bilist blev ligesom den 33-årige lastbilchauffør tiltalt i sagen.


- Lastbilschaufføren blev idømt tre måneders ubetinget fængsel, en bøde på 3.000 kroner, en betinget førerretsfrakendelse, og så skal han betale erstatning, siger specialanklager Pernille Moesborg fra Sydøstjyllands Politi og fortsætter: 


- Han blev dømt for færdselsuheldet, hvor han spildte minkfedtet, for uagtsom manddrab og uagtsom legemsbeskadigelse. Domsmandsretten fandt derimod ikke, at han forsætligt havde udsat andres liv for fare, eller at det uagtsomme manddrab og legemsbeskadigelsen var sket under særlig skærpende omstændigheder.


Den 25-årige bilist blev idømt 30 dages ubetinget fængsel, en bøde på 2.500 kroner, en betinget førerretsfrakendelse, og dømt til at betale erstatning. Bilisten blev dømt for færdselsuheldet, hvor han kørte ind i den holdende bil, uagtsom manddrab og uagtsom legemsbeskadigelse.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Lastbilchauffør fra Kroatien blev idømt fængelsstraf ved retten i Herning
- Opbygger var med til at vinde udbud og har leveret to opbygninger
- Nystartet vognmand kører ud med 650 nye heste
- Direktør i dansk vognmandsorganisation får britisk hædersbevisning
- Biogaslastbiler giver erfaringer til fremtiden
- Dagligvarerne kommer med biogas-lastbiler
- Shipping-firma i Fredericia kører ud med sværlasttrailer med udtræk
- Postkoncern sælger svensk datterselskab
- Udenlandsk lastbil havde hash med til Løsning
- Det første letbanetog er på vej til Odense - med lastbil
- Lastbil-koncerns danske selskab opnår højeste certificering inden for teknisk support
- Transportorganisation går fra en til to mand i Bruxelles

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst