Klik venligst

Klik venligst

  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Havn og energiselskab vil samarbejde om bæredygtig indsats

Fredag 21. juni 2019 kl: 12:01
Share  


Af: Redaktionen

Energiselskabet NRGi og Aarhus Havn har besluttet at indgå et samarbejde, der skal gøre Aarhus Havn mere bæredygtig. Omdrejningspunktet i aftalen er grøn strøm fra sol og vind samt udvikling af andre energiløsninger på havnen

NRGi-koncernen og Aarhus Havn vil fremadrettet samarbejde om konkrete bæredygtige indsatsområder - herunder strøm fra solceller og vindmøller. Udgangspunktet er en fælles vision om at agere miljø- og energibevidst, og dermed bidrage til at mindske den lokale, nationale og globale miljø- og CO2-belastning - - og begrænse energiforbruget. Målet med det kommende samarbejde er at identificere og vurdere potentielle energi- og CO2 besparende tiltag.


Aarhus Havn understøtter FN’s verdensmål - The Sustainable Development Goals forkortet til SDG. 


- Vi har blandt andet valgt at sætte ekstra fokus på Bæredygtig Energi (SDG 7) understøttet af Partnerskaber (SDG 17), siger havnedirektør Jakob Flyvbjerg Christensen og fortsætter:


- Vi vil gerne gøre det konkret og handlingsorienteret og har derfor besluttet at få afklaret, hvilke bæredygtige muligheder og tiltag, der både teknisk og økonomisk kan realiseres, og vi tror, at det gøres bedst i et samarbejde med Østjyllands største energiselskab.


De to parter vil blandt andet se på mulighederne for at forsyne landstrømsanlæg til skibe eller andre strømforbrugende aktiviteter med bæredygtig strøm fra solceller på havnens tage eller vindmøller. Desuden vil man undersøge muligheder for at etablere og optimere andre bæredygtige energiløsninger på havnen. Endelig har Aarhus Havn et ønske om at gøre det lettere og omkostningseffektivt for virksomhederne på havnen at anvende bæredygtig strøm i den daglige drift.


Jacob Vittrup, der er administrerende direktør i NRGi, mener, at aftalen passer perfekt med den strategiske retning for NRGi.


- Partnerskabet med Aarhus Havn giver os en unik mulighed for i fællesskab at sætte endnu mere turbo på den grønne omstilling i lokalområdet. Med eksempelvis grøn strøm, bæredygtige energiløsninger og udvikling af energieffektive projekter, kan vi i endnu højere grad sætte fokus på bæredygtig udvikling - til gavn for Aarhus som by og for brugerne af havnen, siger Jacob Vittrup. 


NRGi vil i samarbejdet bringe koncernens kompetencer i spil indenfor energi, forsyning og det byggede miljø.


Interesserede kan læse mere om FN´s verdensmål her (engelsk):
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Leverandør fortæller mere om el-lastbil
- Dagligvarekæde køber elektrisk transportløsning
- Den første elektriske handicapbus er sat i drift
- Bilimportør-organisation vil lukke af for 1 million personbilers adgang de største byer
- Skibsfarten genoptager internationalt klimasamarbejde
- Busoperatør tager gas på CO2-udslippet med 16 nye busser
- Posten bringer el-lastbil ud i virkeligheden
- Grøn distribution kører i flere danske byer
- Dansk værft vinder udbud om miljøskibe
- Kinesiske el-varebiler med britiske rødder kommer til Danmark
- Transportkoncern melder om mindre C02-udledning og øget indsats
- Klimasamarbejde skal gøre den kollektiv trafik mere bæredygtig i seks kommuner

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst