Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Bosch vil være CO2-neutral over hele verden i 2020

Torsdag 9. maj 2019 kl: 12:19
Share  


Af: Redaktionen

Om et år vil den tyske Bosch-koncern være klimaneutral. Fra 2020 vil Bosch’ over 400 afdelinger på verdensplan - fra udvikling til produktion og administration - ikke længere efterlade CO2-aftryk

Bosch vil være CO2-neutral over hele verden i 2020
- Vi ser klimabeskyttelse som vores ansvar og handler derfor nu, siger koncernchef Volkmar Denner. 


For hurtigt at blive CO2-neutral vil Bosch på kort sigt tilkøbe mere øko-strøm og udligne uundgåelig CO2-emission med kompenseringstiltag. Frem til 2030 vil virksomheden løbende øge andelen af vedvarende energi både i sin egen forsyning og i tilkøb. Derudover vil Bosch investere en milliard euro i energieffektivisering af de forskellige afdelinger. 


Når Bosch bliver klimaneutral, påvirker man ikke længere kuldioxidkoncentrationen i atmosfæren negativt. Dermed yder virksomheden et vigtigt bidrag til klimaaftalen fra Paris, der blev ratificeret i 2015. Aftalen forudser, at den globale opvarmning begrænses til klart under to grader celcius i forhold til for-industrielle værdier. 


- Alle skal bidrage til klimabeskyttelsen, påpeger Volkmar Denner. 


Tidlig CO2-neutralitet på grund af tidligt engagement
Industrivirksomheder som Bosch har stor indflydelse på udformningen af en stort set klimaneutral verden. Ifølge det Internationale Energiagentur tegner industrien sig for ca. 32 procent af den globale kuldioxidemission. I øjeblikket udsender Bosch omkring 3,3 millioner ton CO2 om året. Siden 2007 har virksomheden reduceret CO2-emissionen med 35 procent i forhold til sin egen værditilvækst. 


- Vi starter ikke fra scratch. Vi har altid ligget over vores hidtidige mål for en relativ reduktion af CO2-emissionen. Nu bliver det tid for absolutte mål. Den endelige nedtælling kan starte, siger Volkmar Denner. 


Fokus på bæredygtig, vedvarende energiforsyning
Fra 2020 kompenserer Bosch først og fremmest for resterende og uundgåelig CO2-emission ved tilkøb af øko-strøm fra eksisterende fabrikker og kompenseringsydelser. Her investerer virksomheden i miljøprojekter, der støtter den sociale og økologiske udvikling. Frem til 2030 skal der successivt skæres ned på kompenseringstiltag. I den forbindelse øger Bosch sine investeringer i vedvarende energi. Alt i alt regner virksomheden med en tidobling af den allerede installerede energikapacitet. Endvidere indgår Bosch på verdensplan langsigtede og eksklusive leveringsaftaler med nye vind- og solenergianlæg, der således kan drives uden statsstøtte. 


En milliard euro til energieffektivitet - også med forbundne løsninger
Øget energieffektivitet er et vigtigt redskab for at opnå CO2-neutralitet. Bosch investerer i de kommende ti år en milliard euro i energieffektivitet på sine fabrikker og bygninger. 


- Vi vil reducere energiforbrug og kuldioxidemission absolut, ikke kun i forhold til værditilvæksten, påpeger Volkmar Denner.


Frem til 2030 skal der realiseres yderligere energibesparelser på 1,7 terawatt timer pr. år. Det er mere end en femtedel af det aktuelle årsforbrug og svarer til strømforbruget i de private husholdninger i den tyske by Köln. Bosch har i adskillige år satset på konsekvent miljømanagement. Alene i 2018 blev der realiseret ca. 500 energieffektiviseringsprojekter, der har reduceret energiforbruget med knapt 1,5 procent. Forbundet produktion er også blevet en væsentlig effektivitetsdrivkraft. På mere end 30 fabrikker over hele verden anvender Bosch allerede sin egen energiplatform, en del af virksomhedens portefølje af Industri 4.0-løsninger. Platformen er en cloudbaseret softwareløsning, der kan følge og styre den enkelte maskines strømforbrug.


Klimabeskyttelse kan betale sig - både samfundsmæssigt og økonomisk
Ved tilkøb af øko-strøm, CO2-kompenseringsydelser og forsyning med vedvarende energi opstår der frem til 2030 meromkostninger på en milliard euro for virksomheden. I samme tidsrum investerer Bosch en milliard euro i at øge sin egen energieffektivitet. Den stigende energieffektivitet giver Bosch en besparelse på ca. en milliard euro. Dermed reduceres virksomhedens udgifter til CO2-neutralitet frem til 2030 fra ca. to milliarder til en milliard euro. 


- Klimabeskyttelse er realistisk og kan hurtigt opnås med den nødvendige konsekvens, understreger Volkmar Denner.


- Vores investeringer er ikke kun til gavn for os hos Bosch, de gavner også menneskeheden generelt.


Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Kattegat er godt bud på næste havvindmøllepark
- Miljøzoner kræver partikelfiltre - køretøjsejere får direkte besked
- Fynsk miljø-virksomhed får ny ejer
- Motorfærge har fået rotorsejl
- Kraftvarme-værk siger farvel til kul og en CO2-reduktion på 375.000 ton
- Energi-projekt får moralsk støtte af transportorganisationer
- Fossile brændstoffer skal støtte brint-tanken med 25 øre pr liter
- Projekt i København skal producere bæredygtige brændstoffer til transportområdet
- To energi-øer er en del af første del af klimahandlingsplan
- CO2-regningen for affald skal ned
- Vejdirektoratet udlægger 156 kilometer mindre klimabelastende asfalt
- Vestkysthavn har plads til andet end fisk

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst