Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

International søfartsorganisation gør klar til global svovlgrænse i 2020

Mandag 25. februar 2019 kl: 12:13
Share  


Af: Redaktionen

FN’s internationale søfartsorganisation, IMO, gjorde i sidste uge fremskridt i sine forberedelser af den nye globale svovlregulering, der træder i kraft 1. januar 2020. På et møde i IMO’s underkomité, Pollution Prevention and Response, i London blev det blandt meget andet drøftet, hvordan overgangen til en global svovlgrænse, som får stor betydning for skibsfarten, kommer til at ske

Som led i forberedelserne til de nye regler drøftede medlemsstaterne en række tiltag, der skal sikre effektiv håndhævelse. Tiltagene er efter mødet i London sendt videre til IMO's Miljøkomité (MEPC) med henblik på at de kan vedtages i maj.


Søfartsstyrelsen fremhæver blandt andet, at tiltagene omfatter fælles retningslinjer for prøvetagning af brændstof fra skibe og retningslinjer for brugen af de såkaldte Fuel Oil Non-Availability Reports, som er den dokumentation, der gør det muligt for skibe at sejle videre, selv hvis der ikke er noget lavsvovlolie tilgængeligt i en havn.


De forskellige tiltag skal sikre, at alle involverede parter - rederier, brændstofleverandører og havnestatskontrollører - er godt rustede til at anvende og overholde af de nye regler.


Udover forberedelserne af de nye svovlregler drøftede medlemsstaterne i IMO blandt andet også et muligt forbud mod tung brændselsolie som brændstof i arktiske farvande. På mødet blev man således enige om en metode til at gennemføre en analyse af de socioøkonomiske virkninger af et sådant forbud i de arktiske samfund, herunder i Grønland.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Godstransporten via havn i Nordvestvendsyssel er sejlet frem gennem corona-tiden
- Færgerederi forbereder sig til at sejle med passagerer igen
- Rederi sender større hurtigfærge til Bornholm
- Transportkoncern forbinder Kina og Europa med landevejstransport
- Rederi-organisation har fået sin nye bestyrelse på plads
- Ny havn er taget i brug
- Dansk skibsfart har kurs mod et udfordrende år
- Kattegat er godt bud på næste havvindmøllepark
- Feeder-rederi åbner ugentlig forbindelse mellem Rotterdam og St. Petersburg
- Økonomisk ekspertgruppe kommer med forslag til udfasning af hjælpepakker
- Åbn grænserne eller forlæng den økonomisk hjælp
- Transportøkonomisk forening har fået ny formand

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst