Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

International søfartsorganisation gør klar til global svovlgrænse i 2020

Mandag 25. februar 2019 kl: 12:13
Share  


Af: Redaktionen

FN’s internationale søfartsorganisation, IMO, gjorde i sidste uge fremskridt i sine forberedelser af den nye globale svovlregulering, der træder i kraft 1. januar 2020. På et møde i IMO’s underkomité, Pollution Prevention and Response, i London blev det blandt meget andet drøftet, hvordan overgangen til en global svovlgrænse, som får stor betydning for skibsfarten, kommer til at ske

Som led i forberedelserne til de nye regler drøftede medlemsstaterne en række tiltag, der skal sikre effektiv håndhævelse. Tiltagene er efter mødet i London sendt videre til IMO's Miljøkomité (MEPC) med henblik på at de kan vedtages i maj.


Søfartsstyrelsen fremhæver blandt andet, at tiltagene omfatter fælles retningslinjer for prøvetagning af brændstof fra skibe og retningslinjer for brugen af de såkaldte Fuel Oil Non-Availability Reports, som er den dokumentation, der gør det muligt for skibe at sejle videre, selv hvis der ikke er noget lavsvovlolie tilgængeligt i en havn.


De forskellige tiltag skal sikre, at alle involverede parter - rederier, brændstofleverandører og havnestatskontrollører - er godt rustede til at anvende og overholde af de nye regler.


Udover forberedelserne af de nye svovlregler drøftede medlemsstaterne i IMO blandt andet også et muligt forbud mod tung brændselsolie som brændstof i arktiske farvande. På mødet blev man således enige om en metode til at gennemføre en analyse af de socioøkonomiske virkninger af et sådant forbud i de arktiske samfund, herunder i Grønland.
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Aabenraa Kommune vil ændre ejerstrategi for havnen
- Der sker færre piratangreb i farvandet ud for Nigeria
- Danmark råder over den femte største handelsflåde
- Organisationer vil undersøge gevinster ved havvind
- Havne-direktør er blevet medlem af universitets-bestyrelse
- Shipping-koncern har fået ny storaktionær
- Færgerederi har sejlet tog over Østersøen i 25 år
- Havn sælger en af sine kraner
- Logistik-udbyder øger sit fokus på Afrika
- Rensningsanlæg vasker svovl ud af skibenes røg
- Handelsaftale mellem EU og Sydamerika styrker de kommercielle bånd
- Esbjerg Havn udvider med ny multiterminal

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst