Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Fragtmænd i 100 år

Fredag 9. juni 2006 kl: 10:16
Share  


Af: Anders Jakobsen

Danske Fragtmænd har udgiver en flot historisk bog

(FRAGT) Danske Fragtmænd a.m.b.a. har udgivet en bog, der beskriver de danske fragtmænd gennem de seneste 100 år. Det er et meget flot og spændende værk på ca. 130 sider, og det beskriver, hvordan transporterhvervet har udviklet sig op gennem især 1900-tallet - fra hestevogne til moderne logistikvirksomheder.
Man det handler også om en central erhvervs- og Danmarkshistorie i én og samme omgang - omend den er lidet agtet i den brede offentlighed.
I den rigt og nydeligt illustreret bog kan man bl.a. læse om tiden før og under 2. verdenskrig, hvor pensionerede vognmænd fortæller deres egen levende historie. Man kan bl.a. læse Danmarks ældste nulevende fragtmands beretning, fortalt af den 91-årige Johannes Schmidt fra Råsted ved Randers.

Det transportmæssige materiel
Bogen er også en nydelse for dem, der især interesserer sig for det transportmæssige materiel: Hestevogne, de første lastbiler i slutningen af 1800-tallet, og for mange vil 1960-ernes biler givetvis fremkalde mindelser. Vi kan læse om fragtbrevets historie fra papiret til den moderne digitale teknologi. Og der er desuden noget om jernbanens rolle som fragt-transportør - og købet af DSB Stykgods.
Vi får et indblik i livet på de lang landeveje og familierne, der sammen drev de små og store virksomheder - og stadig gør. De nye fragtprodukter og kunderne møder vi også. Vi får beretningerne om de nulevende frontkæmpers strabadser.

En mosaik af skildringer
Som den administrerende direktør for Danske Fragtmænd, Kjeld Frederiksen bl.a. skriver i forordet:
"Bogen er ikke en detaljeret, historisk korrekt afhandling. Den er nærmere en mosaik af skildringer, som tilsammen danner et livsbekræftende billede af det, Danske Fragtmænd er skabt af. Et billede af fortiden - og en skitse til den spændende fremtid, Danske Fragtmænd er på vej imod."
Bogen er skrevet af Christina Hauberg Rasmussen, og den er ganske rigt illustreret med historiske foto, aktuelle portrætter af folk, der fortæller, samt tegninger og anden grafik.
En meget vellykket bog - og man behøver slet ikke være fragt-freak for at få viden og fornøjelse af den.

Danske Fragtmænd i 100 år, 130 sider.
Udgivet af Danske Fragtmænd a.m.b.a.


Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Trafikstyrelsen informerer om flypassagerrettigheder ved flyaflysning på grund af strejke
- Lavprisselskab øgede indtægterne og havde lavere omkostninger - og havde underskud
- Krydstogtskibe skal blive grønnere
- Danmark rummer et stort potentiale for havvind
- De faste fartkontroller har udløst op til 37.183 bøder
- Lastvognsforhandler markerer ti år på Cargovej
- SAS er blevet ramt af strejke
- Transportvirksomhed med speciale i specielle transporter får to nye Volvo’er
- Dansk rederikoncern støtter energi-virksomhed
- Lastbilproducent investerer knap 1,5 milliarder kroner i førerhusfabrik
- Da livet gik i fisk og Frank tog på bustur
- Folketinget bevilliger flere penge til fortsat billige færgebilletter
-

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst