Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
EU-KOMMISSIONEN:

Fransk rederikoncern må købe fransk logistik-virksomhed

Tirsdag 27. februar 2024 kl: 12:45
Af: Redaktionen

EU-Kommissionen har godkendt, at den franske rederikoncern, CMA CGM S.A., må købe det franske logistikselskab, Bolloré Logistics. Både CMA CGM og Bolloré Logistics beskæftiger sig med international transport og logistik, hvor CMA CGM sejler med containerskibe og driver havneterminaler, mens Bolloré Logistics tilbyder speditions- og kontraktlogistiktjenester

EU-Kommissionens undersøgelse viste, at fusionen, som den oprindeligt blev anmeldt, ville have reduceret konkurrencen på markederne for levering af søfragtspeditionstjenester i Martinique, Guadeloupe og Fransk Guyana. Transaktionen ville især have skabt vigtige vertikale forbindelser mellem CMA CGM's opstrøms containerforingsaktiviteter på ruter, der forbinder Europa med Martinique, Guadeloupe og Fransk Guyana, og Bolloré Logistics' nedstrøms søfragtspeditionsaktiviteter i disse territorier.


EU-Kommissionen fandt, at CMA CGM kunne have evnen og incitamentet til at favorisere Bolloré Logistics på bekostning af rivaliserende speditører - især i lyset af CMA CGM's meget høje markedsandele på disse oversøiske ruter og konkurrencestrukturerne i disse territorier.


For at imødegå EU-Kommissionens konkurrenceproblemer tilbød parterne at afhænde alle Bolloré Logistics' aktiviteter i Guadeloupe, Martinique, Saint Martin og Fransk Guyana sammen med en række aktiver i Paris-området til disse aktiviteter


EU-Kommissionen har efterfølgende vurderet, at tilsagnene imødekommer fuldt ud de konkurrenceproblemer, som EU-Kommissionen peger på ved at fjerne den vertikale forbindelse mellem CMA CGM's containerskibsfartsaktiviteter og Bolloré Logistics' søfragtstransportaktiviteter i de berørte territorier.


EU-Kommissionen har på den baggrund vurderet, at transaktionen ikke længere ville give anledning til konkurrenceproblemer.



Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- De fem svenske havne i EU's TEN-T net bevarer deres status
- EU's transportnetværk er blevet revideret
- Aarhus Havn får EU-støtte til etablering af landstrøm til containerskibe
- Færgerederi har fået ny administrerende direktør
- Del af Limfjordshavn bliver midlertidigt militært område
- Transportkoncern opnåede et mindre bruttoresultat med øgede markedsandele
- Rederi vedtager klimamål med Science Based Targets Initiative
- Politiet kontrollerede skibe i Aarhus havn
- Genvalgt kom­mis­sions­for­mand udsender maritime pejlemærker
- Rederikoncern forventer et mindre resultat
- Energistyrelsen har vedtaget plan for Hesselø Havvindmøllepark
- Nyvalgte EU-politikere fra Danmark har fået deres udvalgsposter

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst