Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Havneselskab med tre havne havde fremgang i første halvår

Onsdag 20. september 2023 kl: 09:31
Af: Redaktionen

ADP A/S, der ejer og driver havnene i Fredericia og Nyborg - og driver trafikhavnen i Middelfart - nåde i årets første seks måneder en omsætningen på 8,7 millioner kroner, hvilket var en fremgang på 8,6 procent i forhold til samme periode sidste år. Omsætningsfremgangen betød et ordinært resultat på 74,8 millioner kroner, hvilket var 9,7 procent mere end i første halvår 2022. APD A/S, hvor Fredericia Kommune er hovedaktionær med Nyborg Kommune som mindretalsaktionær, oplyser, at omsætningsfremgangen er sket inden for flere forretningsområder

I første halvår af 2023 har ADP A/Shaft en vækst på 3,5 procent i den samlede godsomsætning sammenlignet med samme periode i 2022, som var et rekordår. Fremgangen i godsomsætningen var baseret på fortsat høj aktivitet på container- og fast bulk-områderne, der samlet set gav et væsentligt bidrag til den høje tonnage på havneterminalerne.


ADP A/S fremhæver, at fast bulk i årets første seks måneder havde en samlet vækst på 31 procent i forhold til samme periode sidste år, hvilket især skyldes store laster med træpiller. 


Fremgangen i fast bulk-forretningen skyldes også stor fremgang på Nyborg Havn, hvor ADP A/S i første halvår af 2023 oplevede en vækst på 144 tusinde tons inden for råstoffer i forhold til samme periode sidste år. En generel stigende efterspørgsel på arealer og faciliteter på Nyborg Havn har i første halvår af 2023 resulteret i tilflytning af nye kunder, som har givet øget aktivitet inden for især fast bulk og projektlaster.


Fredericia Havns styrkede markedsposition har i de senere år øget tonnagen på containere. I første halvår af 2023 har containerforretningen stabiliseret sig på samme niveau som i 2022. 


- Det solide halvårsregnskab med et stærkt resultat og fortsat høj vækst i omsætning er et signal om, at vi leverer på strategien - med fortsat stor opbakning fra vores ejere. Vi har i de senere år taget del i væksten på containermarkedet og med den politiske godkendelse af havneudvidelsen kan vi inden længe igangsætte den planlagte udvidelse af containerterminalen. Med etableringen af selskabet Fredericia Container Terminal sammen med Fredericia Shipping A/S står vi styrket til de kommende års vækst på containere, som flytter sig i retning af vores transportkorridor i takt med udviklingen af havn og dry port, siger Rune D. Rasmussen, der er administrerende direktør i ADP A/S.


Udlejningsaktiviteten i Taulov Dry Port fortsatte på et højt niveau i årets første seks måneder. I første halvår af 2023 blev byggeriet af Etape II på 61.896 kvadratmeter lager- og logistikbyggeri afsluttet - og fuldt udlejet. Efterspørgsel efter lagerkapacitet i Taulov Dry Port er fortsat stor, så den planlagte Etape III på 97.000 kvadratmeter lav-emissions lagerbyggeri er blevet sat i gang - og ventes at stå færdigt midt i 2024.


ADP A/S forventer et positivt resultat for hele 2023 på lidt under 2022-niveau.
Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Genvalgt kom­mis­sions­for­mand udsender maritime pejlemærker
- Rederikoncern forventer et mindre resultat
- Energistyrelsen har vedtaget plan for Hesselø Havvindmøllepark
- Nyvalgte EU-politikere fra Danmark har fået deres udvalgsposter
- Udvidelse af Aarhus Havn sat på pause - Hvad betyder det for byen
- Danmark modtager 1,478 milliarder kroner i EU-støtte til danske infrastrukturprojekter
- Vejdirektoratet skal undersøge muligehederne for at genbruge dele af 3,2 kilometer lang bro
- Rønne bliver udskibningshavn for polsk vindmølleprojekt
- Greenport Scandinavia er kommet nærmere Hirtshals Havn
- Rederi forventer mange rejsende de kommende uger
- Ø-havn får statsstøtte til udvidelse
- Aalborg-virksomhed har med succes testet maritimt brændselscellesystem

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst