Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Gravemaskiner stødte mod gamle kystsikringssten - som bliver til ny kystsikring

Torsdag 16. marts 2023 kl: 10:16
Af: Redaktionen

Aarhus Havn har indgået en aftale med Ejendomsselskabet Olav de Linde om genbrug af en større mængde sten, der er dukket frem i forbindelse med udviklingen af et området på Mindet i den inderste del af Aarhus Havn tæt ved udløbet af Aarhus Å. Da Aarhus Havn har en målsætning om at blive Østersøområdets mest bæredygtige havn, er det oplagt at gribe de muligheder, der opstår for genbrug

Ejendomsselskabet Olav de Linde er lige nu i gang med en større udgravning på Mindet 6. Under udgravningen fandt de en større mængde sten, som har historiske rødder til Aarhus Havn, da de tidligere har været en del af kystsikringen. 


- Nede i udgravningen på Mindet 6 har vi afdækket en større mængde store sten, der tidligere dannede kystsikring. Denne gamle kystsikring løber tværs igennem udgravningen og skal fjernes i forbindelse med udviklingen af Mindet. Vi går meget ind for genbrug hos Ejendomsselskabet Olav de Linde, så vi har foreslået Aarhus Havn, at vi afleverer stenene til Havnen, så de kan genanvendes til en ny kystsikring, og det synes de heldigvis var en rigtig god idé, siger Martin Reinhold Nielsen, der er senior projektchef hos Ejendomsselskabet Olav de Linde.


Ifølge driftsdirektør i Aarhus Havn, Anne Zachariassen, var det oplagt, at de gamle kystsikringssten skulle genbruges som kystsikring på den kommende Yderhavn.


- I slutningen af 1800-tallet var de en vigtig del af kystsikringen af Aarhus Havn. De blev dækket til ved en udvidelse omkring 1910. Det er rigtig godt, at vi nu har fået muligheden for at genbruge de gamle historiske sten. De kommer til at indgå i vores nye kystsikring på den kommende Yderhavn, og de vil dermed genoptage deres funktion som kystsikringssten, hvor de endnu en gang skal være med til at sikre virksomhederne på havnen mod Aarhusbugtens bølger, siger Anne Zachariassen. 


Aarhus Havn arbejder med flere projekter, hvor der indgår genbrugsmaterialer. Det vil også indgå i etableringen af den kommende Yderhavn. Her vil Aarhus Havn for eksempel genanvende overskydende jord fra anlæggelsen af Marselistunnelen og andre anlægsprojekter i Aarhus.
Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Godsmængderne gennem danske havne faldt sidste år
- Flere passagerer sejlede med færge til eller fra Danmark i 2023
- Havn ved Elben startede året med fremgang
- Svensk Øresunds-havn får ny containerforbindelse
- Færgerederi får ny forperson for sit tilsynsråd
- Rederikoncern har sat én milliard euro af til batteri-elektriske færger
- Rederikoncern vil indsætte batteri-elektriske færger over Den Engelske Kanal
- Rederikoncern fragtede mere gods og flere passagerer i april
- Tiderne skifter - maskiner i Limfjordshavn skifter til el
- En tredie færge over Øresund sejler mod en elektrisk fremtid
- Sønderjysk havn med mange meter vanddybde fremlægger rekordregnskab
- Areal på haven i Aarhus bliver midlertidigt militært område

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst