Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
NY UNDERSØGELSE:

Logistikbranche ser lyst på 2023 til trods for udsigt til tilbagegang

Mandag 13. februar 2023 kl: 11:00
Af: Redaktionen

Tre ud af ti danske virksomheder ser dystert på 2023 og forventer faldende overskud i år sammenlignet med 2022. Det viser en ny undersøgelse fra konsulenthuset Simon-Kucher & Partners. Undersøgelsen er gennemført blandt topchefer i B2B-virksomheder. 28 procent angiver, at de forventer mindre overskud i år end sidste år. Heraf forventer omkring halvdelen en tilbagegang på over 5 procent. Omvendt forventer 72 procent samme eller forbedret resultat i år sammenlignet med sidste år

- Undersøgelsen afdækker, at der er store forskelle inden for dansk erhvervsliv, når det handler om forventningerne til resten af året. Selv om mange frygter nedgangstider, er der også 72 procent, som forventer uændrede eller sågar stigende overskud. Derudover adskiller mange brancher sig markant fra hinanden. Den største optimisme finder vi i fremstillingsindustrien og noget overraskende også inden for logistikbranchen, mens vi blandt andet ser negative forventninger inden for den kemiske industri og byggebranchen, siger Frederik Brandt, der er senior director hos Simon-Kucher & Partners.


55 procent af de deltagende virksomheder angiver, at de har en stor eller endda meget stor tiltro til egne evner til at reagere på en kommende recession.
 

- Men det betyder også, at næsten halvdelen ikke føler sig velforberedte på en periode med tilbagegang. Her oplever vi blandt andet, at alt for mange stadig orienterer sig mod nære markeder som Storbritannien, Tyskland og de nordiske lande, selv om virksomhederne i undersøgelsen selv giver udtryk for, at det største kommercielle potentiale skal findes uden for Europa. Vi anbefaler generelt, at man omstiller sin salgsorganisation og sigter meget mere på kunder i Nordamerika og på andre oversøiske markeder, siger Nicolai Broby Eckert, der er senior partner og co-head of Nordics hos Simon-Kucher & Partners.

 
Ifølge Nicolai Broby Eckert har mange danske virksomheder for entydigt fokus på at reducere omkostninger.

 
- 24 procent af de danske virksomheder regner med primært eller udelukkende at iværksætte omkostningsreduktioner for at imødegå recessionen. Men det kan have meget større effekt, at man fokuserer på at omlægge sine kommercielle strategier. Og det har man erkendt i USA, hvor det kun er det kun 11 procent af virksomhederne, der vil benytte sig mest af omkostningsreduktioner, mens slet ingen amerikanske virksomheder udelukkende vil imødegå recessionen ved at skære ned på deres omkostninger, siger Nicolai Broby Eckert.

 
De danske virksomheder synes ifølge Simon-Kucher & Partners' undersøgelse dog at være opmærksomme på, at de skal opgradere inden for de kommercielle discipliner.
 

- Vores undersøgelse viser, at et stort flertal af virksomheder i Danmark især ser et behov for kommerciel udvikling. Det gælder først og fremmest rekruttering af talenter med kvalifikationer på det kommercielle område, men også udvikling af nye digitale tilbud og tilpasning af den kommercielle forretningsmodel til en ny tid præget af digitale løsninger. Desuden er bæredygtighed på kort tid blevet et af de store fokusområder, siger Frederik Brandt.
 

Fakta om undersøgelsen:
  • Undersøgelsen Commercial Trends Study 2023 er gennemført af YouGov for Simon-Kucher & Partners blandt topchefer i B2B-virksomheder i Storbritannien, USA, Tyskland, Østrig, Schweiz, Holland, Norge, Sverige, Finland og Danmark
  • Der indgår 992 respondenter i undersøgelsen, heraf 107 fra Danmark
  • Dataindsamlingen er foretaget i december 2022 og januar 2023
 

Fakta om Simon-Kucher & Partners:
  • Simon-Kucher er et globalt konsulentfirma med over 2.000 ansatte i 27 lande
  • Firmaet fokuserer på at levere målbar vækst i omsætning og profit til kunderne. Det sker ved at optimere kundernes pricing-, salgs- og marketingstrategier bedre og mere bæredygtigt end noget andet konsulentfirma
  • Simon-Kuchers har over 35 års erfaring og arbejder på tværs af alle brancher og for både store og små virksomheder
  • Simon-Kucher fremfører, at virksomheden anses for at være førende i verden inden for rådgivning om pricing




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transportvirksomhed i Roskilde er endt i skifteretten
- Chaufførmangel blokerer for udvidelser hos halvdelen af Europas vognmænd
- Dårlige bremser førte til betinget frakendelse af førerretten
- Sværlasttraileren tog en med som let last
- Vognmand fik sin nye vogn leveret på Lundevej
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Transportvirksomhed i Horsens er kørt i Skifteretten
- Konkursramt transportvirksomhed i Glostrup havde 30 medarbejdere
- Transportfirma i Tilst kørte i knap tre år
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst