Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Interesseorganisation for nordiske vognmænd fejrer sin 10-års dag

Onsdag 28. september 2022 kl: 10:18
Af: Redaktionen

Denne uge fejrer Nordic Logistics Association (NLA) sit 10-års jubilæum i Norge ved en stort anlagt konference på Automessen i Lillestrøm med fokus på klima og fair transport. Konferencen er arrangeret i samarbejde med Norges Lastebileier Forbund, der grundlagde NLA sammen med danske DTL og svenske SÅ


Konferencen sætter fokus på værdien af nordisk samarbejde i arbejdet med den grønne omstilling af transportsektoren og håndhævelse af EU's nye Vejpakkeregler. 


- 10 år med et stærkt nordisk samarbejde på transportområdet har skabt markante resultater for vognmændene. Med EU’s Vejpakke har vi fået et regelsæt, som sikrer ordnede forhold i branchen, så vi kan gøre op med social dumping og sikre lige og fair konkurrence på det europæiske godstransportmarked. Til gavn for nordiske såvel som europæiske vognmænd, siger Erik Østergaard, der er formand for NLA og administrerende direktør i DTL.


- Den nordiske koordination og indsats har i den forbindelse været afgørende i det tætte samarbejde med ikke mindst vores tyske og franske kolleger fra BGL og FNTR. Nu er fokus på at sikre håndhævelse og fælles forståelse af de nye regler, siger han og fortsætter:


- Den næste og helt store udfordring er den grønne omstilling af transportsektoren. Ambitionerne er høje, både fra Bruxelles, men også nationalt fra regeringerne i Norden, som har vedtaget klimamål, der er endnu mere ambitiøse end, hvad man har vedtaget i EU. For en branche, som benytter sig af tunge køretøjer, hvor omtrent 99 procent i dag kører på fossile drivmidler, er udfordringen enorm.  


Om Nordic Logistics Association: 
  • I 2012 stiftede Dansk Transport og Logistik - Danske Vognmænd (DTL), Norges Lastebileier Forbund (NLF) og Sveriges Åkeriföretag (SÅ) NLA og oprettede fælleskontor i Bruxelles
  • Senere kom den finske vognmandsorganisation SKAL til som associeret medlem
  • NLA har siden oprettet et udvidet fælleskontor med den tyske (BGL) og franske (FNTR) vognmandsorganisation






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst