Klik venligst

Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
OPFØLGNING PÅ SAG OM BRUD PÅ KONKURRENCELOVEN:

Brancheforening betaler bøde på 400.000 kroner for tilbudskoordinering

Tirsdag 17. november 2020 kl: 13:37
Share  


Af: Redaktionen

Brancheforeningen Økonomisk Forening for Persontransport betalte tidligere på efteråret en bøde på 400.000 kroner for at koordinere tilbud på opgaver mellem medlemmerne. Direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Jakob Hald, siger i den anledning, at brancheforeninger skal være påpasselige med, hvilke oplysninger de deler med deres medlemmer

- Det kan begrænse konkurrencen på markedet, hvis medlemmerne ved for meget om hinanden, og det går i sidste ende ud over slutbrugerne, siger han.


Brancheforeningen Økonomisk Forening for Persontransport (ØFP) har betalt en bøde på 400.000 kroner for at have koordineret sine medlemmers tilbud på transportopgaver. Størrelsen af bøden tager blandt andet hensyn til overtrædelsens varighed og grovhed, ligesom foreningens omsætning er taget i betragtning.


ØFP er en brancheforening for 24 selvstændige vognmænd i Midtjylland. De opgaver, som ØFP bød på, var for eksempel handicapkørsel, flexkørsel og patientbefordring, som kommuner, regioner eller trafikselskaber sendte i udbud. Overtrædelsen af konkurrenceloven fandt sted i perioden fra oktober 2013 til november 2016. ØFP er nu under frivillig likvidation.


ØFP har ikke selv haft tilladelse til at udføre persontransport, men bød på opgaver på vegne af sine medlemmer. I regi af ØFP drøftede medlemmerne priser og koordinerede, hvilke opgaver ØFP skulle byde på. Samtidig forbød ØFP’s vedtægter medlemmerne selv at byde på de opgaver, som ØFP bød på. Det indebar, at konkurrencen mellem foreningens medlemmer blev begrænset.


Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen tog sagen op som følge af en henvendelse fra trafikselskabet Midttrafik. Konkurrencerådet afgjorde i februar 2018, at ØFP havde overtrådt konkurrenceloven, og anmeldte sagen til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet med henblik på en strafferetlig forfølgelse.


I marts 2018 skrev vi her på transportnyhederne.dk om sagen.

Interesserede kan læse mere her:

Konkurrencerådet: 
Brancheforening samarbejdede ulovligt om persontransport i MidtjyllandBødeforlægget kan ses her:
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Magasinet Bus 11 - 2020 er udkommet
- Energiselskab udlover dusør for hjælp til opklaring af dieselolie
- Storebæltsberedskabet har fået sin nye avancerede brandbil
- Bruge nummerpladescannere til tjek af udenlandske køretøjer
- Partnerskab sigter på udvikling af brintfærge
- Fjernbus-forbindelse med færge åbner mellem København og Sønderborg
- Skånsk havn har fået flere færgepladser
- Ultraviolet lys skal dæmme op mod coronavirus på hurtigfærger
- Lyntest vil gavne udlandsfærger
- Energiselskab opkøber danskproduceret "flydende el"
- Letbane lægger spor til mange års byudvikling i hovedstadsområdet
- Flere fly kommer på vingerne til jul og nytår

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst