Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
PERSONTRANSPORTORGANISATION OM UDMELDING FRA SUNDHEDSSTYRELSEN:

Det er endnu et søm til kisten for turistbusserne

Onsdag 23. september 2020 kl: 15:04
Af: Redaktionen

Sundhedsstyrelsen opfordrede mandag alle skoler og uddannelsesinstitutioner til at aflyse eksempelvis udflugter og lejrskoleophold for at bremse spredning af corona-virus. Organisationen Dansk PersonTransport kalder det for endnu et søm til den ligkiste, som turistbusbranchen kan se ligger og venter på deres vej

- Udmeldingen fra sundhedsmyndighederne er simpelt hen endnu et søm til kisten for turistbusbranchen, der i forvejen er ekstremt hårdt ramt på grund af de øvrige restriktioner. Det er endnu vigtigere end nogensinde, at vi får kigget meget grundigere på hjælp til denne branche nu, siger Michael Nielsen, der er administrerende direktør i Dansk PersonTransport.


Sundhedsmyndighedernes seneste udmelding opfordrer dagtilbud, skoler og andre uddannelses­institutioner til at aflyse alle sociale arrangementer. Det gælder dagtilbud, grundskoler, fritidstilbud, ungdomsuddannelser, videregående uddannelser og lignende, som skal aflyse blandt andet lejrskoler og udflugter. 


Dansk PersonTransport ser denne anbefaling som endnu en corona-restriktion, der efter organisationens opfattelse bør tælle med, når omsætningstab skal opgøres. Derfor opfordrer organisationen også til, at politikerne sikrer det, så branchen har en mulighed for at overleve.


- Vi ser slag på slag for turistbusbranchen, og det er vigtigt og nødvendigt, at hånden bliver holdt under disse virksomheder, der ikke har en jordisk chance for at generere en omsætning under corona-krisen på grund af de mange restriktioner og anbefalinger, siger Michael Nielsen og fortsætter:


- Turistbusbranchen er de facto lukket ved lov og bør have økonomisk støtte svarende dertil. Når coronaen en dag slipper sit tag i Danmark, skal der jo gerne være busser til at køre børn på de lejrskoler og udflugter, de nu bliver snydt for. Busserne er en vigtig underleverandør til kæmpedele af vores arbejds- og kulturliv - festivaler, sportsarrangementer, events, konferencer - samt en grøn og billigere transportform for turisme.








Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Rejsende i Nordjylland kan tage cykel gratis med i busser og tog
- DSB solgte flere pendlerkort i første kvartal
- Kong Frederik X indvier Hovedstadens nye Metrostationer
- Analyse af vigespor på Svendborgbanen sender idéen ud på et sidespor
- Busproducent skal levere 354 busser til Rom
- Aarhus Letbane fejrer fem år med den fulde strækning
- Bilhandler er endt i skifteretten
- Region Syddanmark stopper med at købe nye benzin- og dieselbiler ved udgangen af året
- Tysk koncern skal opgradere S-banen til førerløs togdrift
- To virksomheder kan byde på støttesystemer
- Flere vælger at rejse med bus, tog og letbane i Region Midt
- Nordjyske busser og tog kørte med flere passagerer

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst