Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Nye køreplaner betyder farvel til tomme busser hos Sydtrafik

Torsdag 2. juli 2020 kl: 11:23
Share  


Af: Redaktionen

Mandag 28. juni skiftede Sydtrafik’s busser til nye køreplaner, der gælder frem til juni næste år. På de fleste ruter er der tale om mindre ændringer, men på nogle ruter er der afgange, der helt udgår, fordi der er for få passagerer. - Turene udgår, fordi det ikke giver mening hverken økonomisk eller miljømæssigt at køre en stor bus med så få passagerer, siger Lotte Stensberg, der er afdelingsleder for Plan og Udvikling i Sydtrafik. Hun peger på, at der stadig er mange ture tilbage på de berørte ruter - og der er også mulighed for at benytte Flextur

De afgange, der er pillet ud af køreplanerne hos Sydtrafik, der står for den kollektive transport med busser i Syd- og Sønderjylland, er fundet på baggrund af passagertal fra hele 2019.


Sydtrafik har i samarbejde med kommuner og vognmænd identificeret 116 forskellige afgange på regionale ruter, hvor der i gennemsnit har været under 1,9 passagerer pr. tur. Ændringerne har dermed ikke noget med Corona/Covid-19 at gøre, og det forventes kun at påvirke ganske få passagerer.


- Turene udgår, fordi det ikke giver mening hverken økonomisk eller miljømæssigt at køre en stor bus med så få passagerer. Vi sparer miljøet for udledning af over 500 ton CO2 om året med disse ændringer, siger Lotte Stensberg, der er afdelingsleder for Plan og Udvikling i Sydtrafik.


- Der er stadig mange ture tilbage på de berørte ruter, og der er også mulighed for at benytte Flextur, siger hun videre.


Ny skolerute til Jordrup
Når skoleåret 20/21 starter, så er der en ny skolerute 511 til alle, der skal fra Jordrup og ind til Kolding. Den er opstået ved at enkelte afgange på Rute 257 er blevet nedlagt. I stedet er der oprettet en mere direkte forbindelse, der tilgodeser så mange skoler og uddannelsesinstitutioner i Kolding som muligt.


Med bus ud i sommerlandet
Nogle ruter kører med en særlig køreplan for skolernes sommerferie, hvor skolebusserne holder. Der findes dog også ruter, der kun kører i uge 27 - 32. Som noget helt nyt hos Sydtrafik kører der i år en gratis shuttlebus rundt mellem Kolding Kommunes største attraktioner. Den har fået navnet 255 og kan benyttes af både tilrejsende og lokale. Den lægger eksempelvis vejen forbi Trapholt, Geografisk Have, Skamlingsbanken og Unesco-byen Christiansfeld.


Mellem Vejle, Billund og Jelling kører der også en gratis shuttlebus, der fragter sommerferiegæster rundt til attraktioner som Legoland, Givskud Zoo og Kongernes Jelling. Den kører på andet år, og ligesom Koldings shuttlebus kan ruten og køreplanen findes på både Rejseplanen og www.sydtrafik.dk under køreplaner.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Fynske busser får igen en ekstra rengøring
- Skandinavisk flyselskab fløj med 76 procent mindre kapacitet
- Bustrafikken mellem Øst- og Vestdanmark er præget af corona-tiden
- Svensk chauffør får stor bøde for persontransport og godstransport uden tilladelse
- Corona-udbrud - 16 buschauffører i Aarhus er blevet sendt hjem
- To-årigt forsøg skal øge antallet af passagerer i den kollektive transport
- Kontanterne kommer tilbage i de sydjyske busser
- Erhvervsstyrelsens øger kontrolindsatsen overfor ulovlige ordinære udbytteudlodninger
- Mundbind skal kompensere for mindre afstand
- Midttrafik åbner for betjent salg i busserne
- Færdselsstyrelsen opdaterer vejledning om miljøzonekontrol ved syn
- Svensk busselskab kører igen til Danmark

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst