Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Entreprenør fra Aarhus skal arbejde på Grenen

Mandag 17. juni 2019 kl: 10:43
Share  


Af: Redaktionen

Skagen Havn har valgt en Aarhus-baserede entreprenørkoncern Per Aarsleff A/S som entreprenør på tredie etape af udvidelsen af havne på Jyllands gren. Udvidelsen er den største i havnens historie og forventes at koste 500 millioner kroner

Per Aarsleff A/S er valgt efter et grundigt gennemsyn af de indkomne udbud. Per Aarsleff leverede bedst på parametrene omkring pris, tekniske løsninger og udførelse samt tidsplan og organisation. 


- Vi kender Aarsleff godt, og de kender havnen, da de også har forestået etape 1 og etape 2 udvidelsen af Skagen havn. Så vi ser frem til samarbejdet og igangsættelsen af den største udvidelse i havnens historie, siger Niels Arnold Lund, der er bestyrelsesformand for Skagen Havn.  


Per Aarsleff A/S samarbejder om opgaven med Rohde Nielsen A/S, Sweco A/S og VG Entreprenør A/S.


- Vi er meget begejstrede over at være tildelt opgaven, som i vores regi har været undervejs siden november. Vi har sat gang i de første beregninger, vi er i gang med planlægningen, og vi er ved at finde de store gravemaskiner frem til opgaven. Det er vores mål, at vi allerede om få uger kan se de første entreprenørmaskiner og uddybningsfartøjer på havnen, siger Henrik Rasmussen, der er afdelingsingeniør hos Per Aarsleff A/S.


Nye rammer for vækst
Havneudvidelsen bliver den hidtil største i Skagen og forventes at beløbe sig til 500 millioner kroner. Investeringen kommer efter et år med rekorder for Skagen Havn på flere af havnens kerneforretningsområder.


Sidste år slog Skagen Havn omsætningsrekord samtidig med, at havnen kunne byde velkommen til et rekordstort antal krydstogtgæster, se stor fremgang for godsomsætningen og igen slå danmarksrekorden med landede fisk til en værdi af over én milliard kroner. 


- Investeringen i havneudvidelsen skaber rammerne for flere gode resultater fremover særligt for vores forretningsområder fiskeri og fiskeindustri samt gods, siger Willy B. Hansen, der er administrerende direktør for Skagen Havn.  


Skagen Havn har defineret rammer og minimumskrav til udvidelsen, og inden for disse rammer har byderne givet deres bud på løsninger. Per Aarsleff A/S udvider en af de nye kajer med 77 ekstra meter, så de nye faciliteter byder på godt 1.000 meter ny kaj, 190.000 kvadratmeter baglandsareal og vanddybder på 11 og op til 13 meter langs kaj.


Første spadestik til havneudvidelsen vil blive taget fredag 28. juni, hvor byen, havnens kunder og havnens samarbejdspartnere er inviteret.


Fakta om etape 3:
  • 190.000 kvadratmeter nyt landareal – heraf 155.000 kvadratmeter til udlejning
  • 1050 meter ny kaj
  • Vanddybde 10-13 meter ved kaj
  • Større vanddybde i indsejlingen (vanddybde øges fra 12 til 16 meter)
  • Større vanddybde ved krydstogtskajen (vanddybden øges fra 11 til 12,5 meter)
  • Væsentligt forbedret besejlingsforhold til Østhavnen (bredere indsejling)
  • COWI er Skagen Havns byggerådgiver på projektet
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Norsk færgerederi vil effektivisere - og skærer i medarbejderstaben
- Ny færgerute giver kortere vej til Sassnitz i Tyskland
- Færgerederi betaler corona-støtte tilbage
- Genstartshold kommer med anbefalingerne til at genstarte dansk eksport
- Havn har mere end vand under skibene
- Tysk transport- og logistik-koncern får ny mand i Danmark
- Containertransportør ændrer i ledelsen
- Der er fortsat problemer med at få skiftet besætning på skibe
- Transportkoncern gør containertransport sporbar
- Færgerederierne genvælger formand
- Migranter på Mærsk-skib er kommet i land i Italien
- Ropax-færge sætter kurs mod dok i Frederikshavn

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst