Klik venligst  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      
ØKONOMISK-REDEGØRELSE:

Coronakrise giver økonomisk tilbageslag i 2020

Torsdag 28. maj 2020 kl: 10:56
Share  


Af: Redaktionen

Corona-epidemien har skabt en økonomisk situation, hvor det danske bruttonational-produkt (BNP) ventes at falde med omkring 5,25 procent, hvilket er mere end i 2008/2009, hvor den seneste finansielle- og økonomiske krise ramte. Ifølge den seneste økonomiske redegørelse fra Finansministeriet er der i 2021 - blandt andet på baggrund af de midlertidige hjælpepakker, som har holdt hånden under arbejdspladser og virksomheder - udsigt til en delvis genopretning

Coronapandemien har i løbet af meget kort tid haft en markant indvirkning på både dansk og international økonomi. I Danmark ventes BNP at falde med omkring 5¼ pct. i år, og især i andet kvartal er der udsigt til en brat opbremsning, viser 


Ifølge Økonomisk Redegørelse fra Finansministeriet er det årets andet kvartal, der vil markere sig med tilbagegang. Ifølge rederørelsen vil væksten i Danmark kunne nå op på 4 procent næste år. 


Skønnet er blandt andet baseret på, at corona-smitten er ved at være under kontrol, og samfundet åbner igen. De midlertidige hjælpepakker har holdt hånden under arbejdspladser i den værste tid og bidrager til, at mange virksomheder kan genoptage produktionen, efterhånden som forholdene gradvist normaliseres. 


Derudover er der tegn på, at den daglige forbrug er på vej mod mere almindelige tilstande.


- Coronapandemien har sat dybe spor i dansk og international økonomi. Derfor har regeringen handlet resolut og i fællesskab med Folketingets partier og arbejdsmarkedets parter spændt et sikkerhedsnet ud under danske arbejdspladser og virksomheder. Det kan vi se virker. Nu åbner det danske samfund igen. Og vi er skridt for skridt begyndt at sætte gang i en genopretning af økonomien. Det kommer til at kræve løbende initiativer og svære valg. Men har vi modet til at forandre, mens vi bygger op, kan vi skabe aktivitet og arbejdspladser, samtidig med at vi styrker velfærden og gør Danmark grønnere, siger finansminister Nicolai Wammen (S) 


Han peger på, at der er ekstraordinær stor usikkerhed om prognosen i Økonomisk Redegørelse. Tempoet i genopretningen afhænger blandt andet, hvordan corona-epidimien udvikler sig i den kommende tid, og i hvor høj grad familier og virksomheder holder igen med forbrug og investeringer. 


Udviklingen i udlandet er også kilde til usikkerhed for en åben økonomi som den danske. Svagere udsigter på eksportmarkederne vil uundgåeligt smitte af på Danmark.


- Dansk økonomis gode udgangspunkt inden krisen med lav offentlig gæld, sunde strukturer og høj troværdighed i finanspolitikken har været en vigtig forudsætning for, at det har været muligt at holde hånden under økonomien med store hjælpepakker. Det økonomiske tilbageslag og de gennemførte hjælpepakker indebærer, at der er udsigt til et stort underskud på den offentlige saldo i 2020 og en stigning i den offentlige gæld, siger Nicolai Wammen og fortsætter:


De underliggende strukturer er dog fortsat gode, tilliden til dansk økonomi er høj, og gælden er stadig lav -både i historisk og internationalt lys. Samtidig er der udsigt til overskud på den strukturelle saldo i 2021, hvilket giver rum at stimulere økonomien, efterhånden som der bliver større klarhed over den økonomiske udvikling.


Interesserede kan læse Økonomisk Redegørelse, maj 2020 - her:

Læse faktaark om prognosen - her:

Læse faktaark om offentlige finanser og finanspolitik - her:
 


Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Multiplads på Djursland-havn har plads til mange ting
- Transportorganisation engagerer sig i digitaliseringen af dansk vejgodstransport
- Fire-akslet forvogn er bygget op med hejs og kran
- Stor detailhandelskæde har valgt postkoncern som TPL-operatør
- Vognmandsorganisation vil have politikerne til at stoppe støtten til post-koncern
- Regningen for PostNord stiger og stiger
- Tidligere transportminister fik post-mail ved en fejl
- Lastbil er næsten født til grundvandssænkning
- Vognmænd får adgang til digital tachograf-tjeneste
- Gebyr for ændringer til udstedte varebilstilladelser svarer til tidsforbruget
- Kranen holder hvad den løfter op fra tømmerladet
- Posten bringer el-lastbil ud i virkeligheden

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst