Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Dansk rederikoncern støtter energi-virksomhed

Fredag 26. april 2019 kl: 10:12
Share  


Af: Redaktionen

Den danske rederi-koncern, DFDS, oplyser, at den vil investere i virksomheden MASH Energy ApS, der producerer biobrændstof fra landbrugsaffald - i øjeblikket fra biprodukterne af nøddeproduktion i Tanzania og Indien. DFDS betegner biobrændstoffet som CO2-neutralt og brugbart i skibe. Derudover er restproduktet en effektiv gødning, der ligeledes bidrager til reduktion af CO2 i atmosfæren

Sammen med MASH Energy er målet for DFDS at udvikle et kommercielt bæredygtigt alternativ til fossile brændstoffer, herunder test på en DFDS-færge.
 

- Vi er yderst glade for at tilføje en stor færgeoperatør som DFDS til ejerkredsen, som giver mulighed for at teste biobrændstoffet i motorer og kontrollere, at vores produkt faktisk er af den kvalitet og pris, der er nødvendig for at sikre brændstoffet succes i shippingbranchen, siger Jakob Andersen, der er administrerende direktør i MASH Energy.


DFDS vil investere 10 millioner i tre faser og opnå en 24 procent ejerandel af virksomheden efter sidste fase. Investeringen understøtter DFDS' CSR-strategi, hvor en central ambition er at bidrage til at forbedre luftkvaliteten.
 

- Investeringen er et resultat af vores ambition om at tage ansvar for udviklingen af kommercielt bæredygtigt biobrændstof, der er et reelt alternativ til fossile brændstoffer, og derved reducere færgernes emission af CO2. Målet er også at producere tilstrækkelige mængder til at gøre biobrændstoffet kommercielt bæredygtigt samt identificere andre affaldsprodukter, der kan bruges til at producere biobrændstoffer, siger Sofie Hebeltoft, der er CSR-chef hos DFDS.


Mash Energy ApS blev etableret i september 2015 og har hjemsted i Kgs. Lyngby nord for København. 
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Fragtskib med træpiller stødte på grund i Lillebælt
- Havn og erhvervsmægler samarbejder om udleje af nye erhvervsarealer
- Aabenraa Kommune vil ændre ejerstrategi for havnen
- Der sker færre piratangreb i farvandet ud for Nigeria
- Danmark råder over den femte største handelsflåde
- Organisationer vil undersøge gevinster ved havvind
- Havne-direktør er blevet medlem af universitets-bestyrelse
- Shipping-koncern har fået ny storaktionær
- Færgerederi har sejlet tog over Østersøen i 25 år
- Havn sælger en af sine kraner
- Logistik-udbyder øger sit fokus på Afrika
- Rensningsanlæg vasker svovl ud af skibenes røg

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst